Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Pidesi Tarifi

Pastane Pidesi

Pastane Pidesi Tarifi

Pastane Pidesi tarifi: Pastane Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Pidesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram un
  • 12 gram tereyağı
  • 12 gram zeytinyağ
  • 10 gram şeker
  • 4 gram kuru maya
  • 5 gram tuz
  • 1 adet yumurt sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 162 gram soğuk su

Pastane Pidesi tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle un, su, maya ve şekeri elastik bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
  • Daha sonra tuz ve 12’şer gram tereyağı-zeytinyağını ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Tezgahın üzerine aldığımız hamurun üzerini örterek yarım saat bekletiyoruz.
  • Sonra hamur katlama yöntemini uyguladıktan sonda yuvarladığımız hamuru tekrardan üzerini örterek 1 saat daha bekletiyoruz
  • Üzeri için: Yumurta sarısı, tatlı kaşığı yağ ve yoğurdu çırpıyoruz.
  • Mayalanmış hamurumuzun üzerine elimizde ki karışımdan yedirerek, hamurun ortasından başlayarak parmak ile pidemize şekil veriyoruz.
  • Daha sonrada üzerine susam ve çörek otunu ekleyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırın da 20-25 dk. pişirerek servise hazır olmuş oluyor. Afiyet olsun.

Pastane Pidesi tarifinin püf noktası nedir?

El ile yoğurursanız daha hacimli ve kıvamlı bir hamur elde edersiniz.

Pastane Pidesi tarifi için servis önerisi

Sofraya oturmadan 10-15 dakika Önce pişirmenizi tavsiye ederim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025