Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Limonatası Tarifi

Pastane Limonatası

Pastane Limonatası Tarifi

Pastane Limonatası tarifi: Pastane Limonatası için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Limonatası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Limonatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet portakal
  • 3 adet limon
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 litre su

Pastane Limonatası tarifi nasıl yapılır?

  • Limonun ve portakalın kabuklarını rendeleyin. Ancak beyaz kısımlarını rendelemeyin ki limonatanız acılaşmasın. Daha sonra limonun ve portakalın çekirdeklerini temizleyin.
  • Bir rondo yardımıyla limon ve portakalı parçalayıp püre haline getirin.
  • Kapağı olan bir kabın içerisine şekeri ve kabukları ilave edip iyice karıştırın ve bu karışıma rondoda bulunan püre  haline getirilmiş  limon ve portakalları da ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın, kapağını kapatıp bir gece bekletin.
  • Tülbent yardımıyla ya da süzgeç yardımıyla karışımı süzün. Her litresini yavaş yavaş ekleyerek posa da bulunan limon tadı ve kokusu gidene kadar işleme devam edin. Sonrasında limonatalarımız hazır.

Pastane Limonatası tarifinin püf noktası nedir?

Daha ferah bir tat isterseniz içerisine nane yaprakları ilave edebilirsiniz.

Pastane Limonatası tarifi için servis önerisi

Soğuk içmenizi tavsiye ederim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025