Pastane Açması Tarifi
Pastane Açması tarifi: Pastane Açması için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Açması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 adet
Pastane Açması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram un
- 50 gram sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 12 gram tuz
- 250 gram su
- 25 gram maya
- 75 gram şeker
- 140-150 gram tereyağı
Pastane Açması tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına unu alın.
- Ardından tuz, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyin.
- Ayrı bir kapta su, şeker ve mayayı çözün ve birleştirip yoğurun.
- Hamur kıvam aldıktan sonra 120 gramlık bezeler koparın ve her birinin üstüne yaklaşık 20 gramlık tereyağ parçaları koyun.
- Üstündeki yağı yumuşatarak elinizle tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
- Açma şeklini verin ve fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pastane Açması tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz bir adet yumurta sarısını üzerilerine sürüp çörek otu serpebilirsiniz.
Pastane Açması tarifi için servis önerisi
Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağıyla fırça yardımıyla sıvı yağ sürebilirsiniz.