Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Açması Tarifi

Pastane Açması

Pastane Açması Tarifi

Pastane Açması tarifi: Pastane Açması için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Açması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Açması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya (kuru maya da olabilir)
  • 2 adet yumurta (sarıları dışına sürülecek)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6,5 su bardağı un

Pastane Açması tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker, ılık su, süt ve maya bir geniş bir yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Mayanın çözülmesi için bir 15 dakika bekletilir.
  • Geri kalan tüm malzemeler içine koyulup güzel yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. 1 saat bekletilir.
  • Mayalanan hamur tekrar yoğrulup 10 bezeye ayrılır. Daire şeklinde açılıp içine 1 cay kaşığı tereyağı sürülüp rulo yapılır kıvrılarak açma sekli verilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Pastane Açması tarifinin püf noktası nedir?

Piştikten sonra üzerine nemli bez örterseniz yumuşacık olurlar.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025