Pastane Açması Tarifi
Pastane Açması tarifi: Pastane Açması için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Açması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
32 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Pastane Açması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya (kuru maya da olabilir)
- 2 adet yumurta (sarıları dışına sürülecek)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6,5 su bardağı un
Pastane Açması tarifi nasıl yapılır?
- Şeker, ılık su, süt ve maya bir geniş bir yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Mayanın çözülmesi için bir 15 dakika bekletilir.
- Geri kalan tüm malzemeler içine koyulup güzel yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. 1 saat bekletilir.
- Mayalanan hamur tekrar yoğrulup 10 bezeye ayrılır. Daire şeklinde açılıp içine 1 cay kaşığı tereyağı sürülüp rulo yapılır kıvrılarak açma sekli verilir.
- Önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Pastane Açması tarifinin püf noktası nedir?
Piştikten sonra üzerine nemli bez örterseniz yumuşacık olurlar.