Pastane Açması Tarifi
Pastane Açması tarifi: Pastane Açması için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Açması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Pastane Açması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1/2 paket yaş maya (veya 1.5 yemek kaşığı kuru maya)
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 5 su bardağı un
Arası için:
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
Pastane Açması tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına ilik su, ılık süt, toz şeker, sıvı yağı, yumurta akı ve yaş mayayı koyup güzelce karıştırarak eritin. Maya köpürsün.
- Ardından kontrollü bir şekilde un ve tuz ilave ederek hamurumuzu yoğuralım. Oldukça yumuşak bir hamur olacaktır.
- Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru tezgaha alalım.
- Ardından hamuru 12 eşit parçaya bölelim beze yapalım. Bezelerin üzerine 1 çay kaşığı kadar yumuşak tereyağı koyup elimizle küçük servis tabağı kadar açıp rulo şeklinde sarıp kenara alalım.
- Hepsini yaptıktan sonra rulo sarılı açmaları sağlı sollu kıvırıp açma şekli verelim. (Hepsini rulo yaptıktan sonra sekil verince rulolar beklediği için daha güzel oluyor)
- Daha sonra yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim, üzerini kapatıp 15-20 dakika bekletelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim arzuya bağlı çörek otu veya haşhaş serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarda pişirelim.
- Pişen açmaları nemli bir bezle üzerilerini kapatalım 5 dakika sonra servis hazır. Sıcakken ayrı ertesi gün dinlenince ayrı güzel. Afiyet olsun.