Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastane Açması Tarifi

Pastane Açması

Pastane Açması Tarifi

Pastane Açması tarifi: Pastane Açması için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Açması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastane Açması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 paket yaş maya (veya 1.5 yemek kaşığı kuru maya)
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 5 su bardağı un

Arası için:

  • 50 gram tereyağı

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt

Pastane Açması tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurma kabına ilik su, ılık süt, toz şeker, sıvı yağı, yumurta akı ve yaş mayayı koyup güzelce karıştırarak eritin. Maya köpürsün.
  • Ardından kontrollü bir şekilde un ve tuz ilave ederek hamurumuzu yoğuralım. Oldukça yumuşak bir hamur olacaktır.
  • Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru tezgaha alalım.
  • Ardından hamuru 12 eşit parçaya bölelim beze yapalım. Bezelerin üzerine 1 çay kaşığı kadar yumuşak tereyağı koyup elimizle küçük servis tabağı kadar açıp rulo şeklinde sarıp kenara alalım.
  • Hepsini yaptıktan sonra rulo sarılı açmaları sağlı sollu kıvırıp açma şekli verelim. (Hepsini rulo yaptıktan sonra sekil verince rulolar beklediği için daha güzel oluyor)
  • Daha sonra yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim, üzerini kapatıp 15-20 dakika bekletelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim arzuya bağlı çörek otu veya haşhaş serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarda pişirelim.
  • Pişen açmaları nemli bir bezle üzerilerini kapatalım 5 dakika sonra servis hazır. Sıcakken ayrı ertesi gün dinlenince ayrı güzel. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025