Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastacı Kreması Tarifi

Pastacı Kreması

Pastacı Kreması Tarifi

Pastacı Kreması tarifi: Pastacı Kreması için gerekli malzemeler nelerdir? Pastacı Kreması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastacı Kreması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 600 ml. süt (3 su bardağı)
  • 80 gram şeker (4-5 yemek kaşığı)
  • 1/2 adet vanilya çubuğu
  • 80 gram yumurta sarısı (3 veya 4 adet)
  • 30 gram un (1,5 yemek kaşığı)
  • 20 gram buğday nişastası (1 tepeleme yemek kaşığı)
  • 20 gram tereyağı (1-1,5 yemek kaşığı)

Pastacı Kreması tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta sarılarını ve şekerin yarısını (40 g) ayrı bir kasede karışım açık sarı renk alıp şeker hafifçe eriyene dek çırpın.
  • Bu sırada sütü kalan şekerle (40 g) ocağa alın ve içerisine yarıya bölüp eklediğiniz vanilya çubuğuyla birlikte en kısık ateşte ısınmaya bırakın. Bu karışımın kaynamamasına ve kabuk tutmamasına özen gösterin.
  • Çırpmış olduğunuz yumurta ve şekere elemiş olduğunuz un ve buğday nişastasını ekleyin. Yoğun bir karışım olabilir, çırpıcıyla iyice birleşip homojen bir karışım alana dek karıştırın. Bu noktada açık sarı renkli bir karışım elde etmiş olacaksınız.
  • Ocakta ısınmış olan sütten bir kepçeyle alarak bu karışıma yavaş yavaş yedirin ve ılımasını sağlayın. Sütün yarısını bu karışıma ekleyip ılıştırın.
  • Hızlıca değil, nazik bir şekilde karıştırıp homojen bir doku elde ettiğinize emin olun.
  • Ardından ocakta kalan süt bu karışımı yavaş yavaş ekleyin. Eklerken kesilmemesi için aynı zamanda bir spatulayla karıştırın.
  • Sürekli olarak spatulayla karıştırarak karışımı pişirmeye başlayın. Yüksek veya harlı ateşte olmaması, tüm karışımın dengeli pişmesi ve altının tutması için önemli. Bu aşamadan itibaren ocaktaki karışımdan gözünüzü ayırmayın.
  • Karışım yoğunlaşmaya başladıktan sonra daha hızlı karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamını alınca spatulayla kontrol edin, spatula üzerinde kalan harca parmakla çizgi atın. Akışkan değilse ve sabit kalabiliyorsa kıvamı olmuş demektir. Ardından ocaktan alın, hızlıca tereyağını ekleyin ve karıştırın.
  • Yayvan bir kalıba harcın tamamını dökün. Üstünün kabuk tutmaması için streç kağıtla harca değecek şekilde kaplayın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın. En az 1 tercihen 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Buzdolabından çıkardıktan sonra kremanın yoğun bir kıvamı olacaktır. Mikser veya çırpıcıyla dokusu pürüzsüz olana dek çırpın.
  • Dilediğiniz tatlı tarifinde bu haliyle kullanabilir, dilerseniz çırpılmış krema veya soğuk tereyağı ekleyerek farklı ve yoğun pastacı kremaları elde edebilirsiniz. Pastacı kremasını damak zevkinize ve kullanacağınız tarife göre farklı aromalarla hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Pastacı Kreması tarifinin püf noktası nedir?

Pastacı kremasını hazırlarken yumurta sarıları tüm malzemeler gibi gram olarak verilmiştir, yumurtaya göre değişebilir. Her bir yumurta sarısı 20-25 gram arasında değişebilir. Gram olarak verilen malzemeler aynı zamanda kolaylık sağlayabilmesi açısında yemek kaşığı ve su bardağı ölçüleriyle verilmiş olsa da gram ölçülerine sadık kalmanızı öneririz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025