Pastacı Kreması Tarifi
Pastacı Kreması tarifi: Pastacı Kreması için gerekli malzemeler nelerdir? Pastacı Kreması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Pastacı Kreması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 750 mililitre süt
- 150 gram toz şeker
- 25 gram mısır nişastası
- 5 gram şekerli vanilin
- 1/2 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
Pastacı Kreması tarifi nasıl yapılır?
- Süt, toz şekerin yarısı ve tereyağını bir tencereye alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Ayrı bir kapta yumurta sarısı, toz şeker ve tuzu rengi açılana denk çırpın.
- Nişasta ve vanilini eleyerek yumurta karışımına ekleyip çırpmaya devam edin.
- Kaynayan sütten bir iki kepçe alıp yumurta karışımına ekleyin, karışımın açılmasını sağlayın ve karışımı yavaş yavaş süte ekleyip karıştırın.
- Koyu bir kıvam aldıktan sonra limon kabuğu rendesini ekleyip bir taşım daha pişirin. Bir kaseye boşaltıp soğumasını bekleyin.
- Bir gece buzdolabında dinlendirin, ertesi gün kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.