Pastacı Kreması Tarifi
Pastacı Kreması tarifi: Pastacı Kreması için gerekli malzemeler nelerdir? Pastacı Kreması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Pastacı Kreması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 100 gram tereyağı (veya margarin)
- 3-4 damla vanilya (1 paket vanilin)
- 50 gram sıvı krema (1/4 Su Bardağı)
- 3 adet yumurta
- 200 gram un (yaklaşık 1.5 su bardağı)
- 250 gram toz şeker (1+1/4 Su Bardağı)
- 100 gram krem şanti (arzuya göre eklenebilir)
Pastacı Kreması tarifi nasıl yapılır?
- Sütün yarısı, sıvı krema ve vanilyayı ocağa alın ve ısıtın.
- Ayrı bir kapta sütün diğer yarısı, şeker, yumurta ve unu iyice çırpın. (topaklanmaması için unu eleyebilirsiniz.)
- Ocakta kaynayan sütten biraz yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.
- Daha sonra tüm karışımı ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Soğuması için kenara kaldırın. (+4 derece dolapta bekletin)
- Tereyağını mikserde kabartın. İçerisine soğuyan kremayı ekleyin ve karıştırın.
- En son isteğe göre çırpılmış şantiyi de ekleyin ve karıştırın. +4 derece dolapta 30 dakika kremayı dinlendirin. Afiyet olsun.