Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pastacı Kremalı Çikolatalı Pasta Tarifi

Pastacı Kremalı Çikolatalı Pasta

Pastacı Kremalı Çikolatalı Pasta Tarifi

Pastacı Kremalı Çikolatalı Pasta tarifi: Pastacı Kremalı Çikolatalı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Pastacı Kremalı Çikolatalı Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pastacı Kremalı Çikolatalı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pastacı kreması için:

  • 1 su bardağı süt (+1/3 su bardağı daha)
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 3-4 parça çikolata
  • 1/3 su bardağı sıvı krema

Çikolatalı pasta:

  • 1 paket pandispanya keki
  • 1 kase meyve (kivi, muz, çilek...)
  • 1 çay bardağı süt (ıslatmak için)
  • 1 paket beyaz çikolata

Krem şanti için:

  • 2 paket krem şanti (çikolatalı)
  • 1,5 su bardağı süt

Ganaj için:

  • 50 gram sıvı krema
  • 50 gram bitter çikolata

Pastacı Kremalı Çikolatalı Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Pastacı kreması için: öncelikle pastacı kreması için tencereye süt, tereyağı ve belirtilen şekerin yarısı da eklenerek eriyene kadar karıştırılır.
  • Sonrasın da bir kapta nişasta, geriye kalan şeker ve yumurta eklenerek güzelce karıştırılır.
  • Süt kaynadıktan sonra bir kepçe yardımıyla azar azar süt karışıma ilave edilir ve karışım tencereye alınarak pişene kadar karıştırılır.
  • Krema piştikten sonra 1 çay kaşığı vanilya ve bitter çikolata ilave edilerek eriyene kadar karıştırılır.
  • Krema bir kaba alınarak soğuyana kadar karıştırılır. Soğuduktan sonra çeyrek su bardağı kadar krema ilave edilir ve karıştırılır.
  • Krema streçleyip 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Çikolatalı pasta: dinlenen kremaya 2 paket çikolatalı krem şanti ve 1, 5 su bardağı süt ile hazırlanan krem şantiden 2 kaşık eklenir. Krema sıkma torbasına alınır.
  • Pandispanyanın alt tarafı süt ile hafifçe ıslatılır sonrasında krema güzelce sürülür üzerine de istenen meyveler koyulur.
  • Pandispanyanın üst tarafının içe bakacak yüzü ince bir tabaka halinde krema sürülür ve pasta birleştirilir. Üst yüzeyde hafifçe süt ile ıslatılır.
  • Pasta krem şanti ile güzelce kaplanır.
  • 50 gram krema ocakta ısıtılır kaynamamasına dikkat edelim. Sonrasın da ısınan krema 50 gram çikolata ile birleştirilir ve eriyene kadar karıştırılır.
  • Hazırladığımız ganaj ile pastanın kenarlarından akıtalım ve üst yüzeyi tamamen kaplayalım.10-15 dakika pasta buzdolabında dinlendirilir.
  • Bermari usulü eritilen beyaz çikolata pişirme kağıdından yapılan kalem yardımıyla isteğe göre yazı yazılabilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025