Pastacı Kremalı Çikolatalı Pasta Tarifi
Pastacı Kremalı Çikolatalı Pasta tarifi: Pastacı Kremalı Çikolatalı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Pastacı Kremalı Çikolatalı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Pastacı Kremalı Çikolatalı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pastacı kreması için:
- 1 su bardağı süt (+1/3 su bardağı daha)
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya
- 3-4 parça çikolata
- 1/3 su bardağı sıvı krema
Çikolatalı pasta:
- 1 paket pandispanya keki
- 1 kase meyve (kivi, muz, çilek...)
- 1 çay bardağı süt (ıslatmak için)
- 1 paket beyaz çikolata
Krem şanti için:
- 2 paket krem şanti (çikolatalı)
- 1,5 su bardağı süt
Ganaj için:
- 50 gram sıvı krema
- 50 gram bitter çikolata
Pastacı Kremalı Çikolatalı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Pastacı kreması için: öncelikle pastacı kreması için tencereye süt, tereyağı ve belirtilen şekerin yarısı da eklenerek eriyene kadar karıştırılır.
- Sonrasın da bir kapta nişasta, geriye kalan şeker ve yumurta eklenerek güzelce karıştırılır.
- Süt kaynadıktan sonra bir kepçe yardımıyla azar azar süt karışıma ilave edilir ve karışım tencereye alınarak pişene kadar karıştırılır.
- Krema piştikten sonra 1 çay kaşığı vanilya ve bitter çikolata ilave edilerek eriyene kadar karıştırılır.
- Krema bir kaba alınarak soğuyana kadar karıştırılır. Soğuduktan sonra çeyrek su bardağı kadar krema ilave edilir ve karıştırılır.
- Krema streçleyip 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Çikolatalı pasta: dinlenen kremaya 2 paket çikolatalı krem şanti ve 1, 5 su bardağı süt ile hazırlanan krem şantiden 2 kaşık eklenir. Krema sıkma torbasına alınır.
- Pandispanyanın alt tarafı süt ile hafifçe ıslatılır sonrasında krema güzelce sürülür üzerine de istenen meyveler koyulur.
- Pandispanyanın üst tarafının içe bakacak yüzü ince bir tabaka halinde krema sürülür ve pasta birleştirilir. Üst yüzeyde hafifçe süt ile ıslatılır.
- Pasta krem şanti ile güzelce kaplanır.
- 50 gram krema ocakta ısıtılır kaynamamasına dikkat edelim. Sonrasın da ısınan krema 50 gram çikolata ile birleştirilir ve eriyene kadar karıştırılır.
- Hazırladığımız ganaj ile pastanın kenarlarından akıtalım ve üst yüzeyi tamamen kaplayalım.10-15 dakika pasta buzdolabında dinlendirilir.
- Bermari usulü eritilen beyaz çikolata pişirme kağıdından yapılan kalem yardımıyla isteğe göre yazı yazılabilir. Afiyet olsun.