Pasta Kreması Tarifi
Pasta Kreması tarifi: Pasta Kreması için gerekli malzemeler nelerdir? Pasta Kreması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Pasta Kreması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı süt
- 3 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet çubuk vanilya (arzuya göre)
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Pasta Kreması tarifi nasıl yapılır?
- Şeker ve yumurtaları güzelce çırpın.
- Ardından içine sütü ilave edin ve çırpmaya devam edin.
- Bu karışımın içerisine azar azar limon suyunu ekleyin ve çırpma işlemine de bu sırada devam edin.
- Son olarak nişastayı ekleyip çırpıktan sonra karışımı orta boy bir tencerenin içerisine ilave edin. Kısık ateşte muhallebi pişirir gibi pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra içine limon kabuğu rendesi, vanilya çubuğu çekirdekleri ve tereyağını da ilave edip güzelce çırpın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Pasta Kreması tarifinin püf noktası nedir?
Vanilya çubuğu yerine vanilin de kullanabilirsiniz. Dilerseniz kavanozda muhafaza ederek 3-4 gün kadar buzdolabında da saklayabilirsiniz. Dilerseniz limon suyu miktarını azaltıp süt miktarını arttırak da tarifimizi deneyebilirsiniz.