Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Paskalya Çöreği Tarifi

Paskalya Çöreği

Paskalya Çöreği Tarifi

Paskalya Çöreği tarifi: Paskalya Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Paskalya Çöreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Paskalya Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Maya karışımı için:

  • 1/4 su bardağı ılık su
  • 1/4 su bardağı ılık süt
  • 1/4 paket yaş maya
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı un

Maya karışımına ek çörek hamuru için:

  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı toz mahlep
  • 1 adet yumurta
  • 70 gram margarin
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı badem kırığı

Paskalya Çöreği tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık suyu derin bir karıştırma kabına alın. Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz yaş mayayı katıp mayanın aktif hale gelmesi için 10 dakika kadar bekletin.
  • Ilık süt ve toz şeker ilave ettiğiniz yaş maya karışımına elenmiş unu ekleyin. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp üzerini kapattıktan sonra yaklaşık 15-20 dakika kadar bekletin.
  • Margarini kısık ateşte eritip ılınması için ayrı bir yerde bekletin. Ayrı bir kasede yumurtayı toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Oda ısısında dinlenen maya karışımı üzerine toz şekerle çırpılmış yumurta, eritilmiş margarin, mahlep ve elenmiş unu ekleyerek alttan üste doğru karıştırın.
  • Tüm malzemeler toparlanana kadar yoğurduğunuz hamuru, üzerini streç filmle kapattıktan sonra oda ısısında bir saat kadar dinlendirin.
  • Büyük ve tek bir paskalya çöreği hazırlamak için; dinlenen hamuru, üç eşit hamur bezesine ayırdıktan sonra uç kısımlarını birleştirin.
  • Saç örgüsü şeklinde örerek sona doğru yaklaştığınız hamur bezelerinin uç kısımlarını üst üste bastırarak birleştirin.
  • Üzerine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aldığınız paskalya çöreği üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Badem kırıkları serpiştirin. Tepsi mayasını da tamamlaması için son kez 30 dakika kadar dinlendirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabarıp üzeri kızarana kadar pişirdiğiniz paskalya çöreğini dinlendirdikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

Paskalya Çöreği tarifinin püf noktası nedir?

Yaş mayayla hazırlanan bir ekmek hamuru olduğu için dinlendirme sürelerine dikkat edin. Mayalandırma işlemi sırasında ılık su kullanmak mayalandırma süresini kısaltacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025