Paskalya Çöreği Tarifi
Paskalya Çöreği tarifi: Paskalya Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Paskalya Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet büyük boy
Paskalya Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4,5 su bardağı un
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1 paket maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 125 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı mahlep
Paskalya Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Un maya mahlep ve tuzu derin bir kaba koyup karıştırın.
- Üzerine yumurta süt su ve eritilmiş tereyağını ekleyin.
- Son olarak pudra şekerinide ekleyip güzelce yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç film ile kapatıp en az 45dk dinlenmeye bırakın.
- Kabaran hamurunuzu tekrar toparlayıp 3 eşit parçaya bölün.
- Parçaları uzun şeritler halinde dizip uçlarını birleştirin ve saç örgüsü yapın.
- Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Süslemek için file fındık kuru üzün vs kullanabilirsiniz.
- Önceden ısıttığınız 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Pişen paskalyanızı çıkarıp dinlendirin.
- Dinlenmiş nar gibi kızaran paskalyanızı dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.