Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Paskalya Çöreği Tarifi

Paskalya Çöreği

Paskalya Çöreği Tarifi

Paskalya Çöreği tarifi: Paskalya Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Paskalya Çöreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Paskalya Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4,5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 1 paket maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 125 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

Paskalya Çöreği tarifi nasıl yapılır?

  • Un maya mahlep ve tuzu derin bir kaba koyup karıştırın.
  • Üzerine yumurta süt su ve eritilmiş tereyağını ekleyin.
  • Son olarak pudra şekerinide ekleyip güzelce yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç film ile kapatıp en az 45dk dinlenmeye bırakın.
  • Kabaran hamurunuzu tekrar toparlayıp 3 eşit parçaya bölün.
  • Parçaları uzun şeritler halinde dizip uçlarını birleştirin ve saç örgüsü yapın.
  • Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Süslemek için file fındık kuru üzün vs kullanabilirsiniz.
  • Önceden ısıttığınız 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Pişen paskalyanızı çıkarıp dinlendirin.
  • Dinlenmiş nar gibi kızaran paskalyanızı dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025