Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Paskalya Çöreği Tarifi

Paskalya Çöreği

Paskalya Çöreği Tarifi

Paskalya Çöreği tarifi: Paskalya Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Paskalya Çöreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Paskalya Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) ılık süt
  • 4 yemek kaşığı ılık su
  • 100 gram tereyağı
  • 10 gram instant maya
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı file badem
  • 1 adet yumurta sarısı

Paskalya Çöreği tarifi nasıl yapılır?

  • Su, süt, maya ve 1 yemek kaşığı şekeri bir kabın içinde karıştırın ve 10 dakika bekletin.
  • Bu sırada margarini (veya tereyağını) kısık ateşte eritin. Başka bir kapta, kalan şekeri ve tereyağını çırpın.
  • Tereyağının ısısı düşünce yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından mayalı karışımı ekleyin ve karıştırın.
  • Mahlep ile tuzu da ekleyin. En son olarak kontrollü bir şekilde unu ilave edip yoğurun.
  • Üzerini kapatın ve 1 saat bekletin. Daha sonra mayalanan hamuru 10 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz hamuru da 3 parçaya keserek örgü yapın.
  • Üzerilerine yumurta sarısını ve suyu karıştırıp sürün. File badem serpin. 180 derecede 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025