Paskalya Çöreği Tarifi
Paskalya Çöreği tarifi: Paskalya Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Paskalya Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Paskalya Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) ılık süt
- 4 yemek kaşığı ılık su
- 100 gram tereyağı
- 10 gram instant maya
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı file badem
- 1 adet yumurta sarısı
Paskalya Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Su, süt, maya ve 1 yemek kaşığı şekeri bir kabın içinde karıştırın ve 10 dakika bekletin.
- Bu sırada margarini (veya tereyağını) kısık ateşte eritin. Başka bir kapta, kalan şekeri ve tereyağını çırpın.
- Tereyağının ısısı düşünce yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından mayalı karışımı ekleyin ve karıştırın.
- Mahlep ile tuzu da ekleyin. En son olarak kontrollü bir şekilde unu ilave edip yoğurun.
- Üzerini kapatın ve 1 saat bekletin. Daha sonra mayalanan hamuru 10 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz hamuru da 3 parçaya keserek örgü yapın.
- Üzerilerine yumurta sarısını ve suyu karıştırıp sürün. File badem serpin. 180 derecede 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.