Paskalya Çöreği Tarifi
Paskalya Çöreği tarifi: Paskalya Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Paskalya Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet büyük boy
Paskalya Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket instant maya
- 6 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı toz şeker
- 6 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş ve soğuk)
- 1/2 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet portakal kabuğu rendesi (veya limon kabuğu rendesi) (isteğe bağlı)
- 1 avuç file badem (veya fındık)
Paskalya Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- 3 yemek kaşığı şeker, su ve mayayı iyice karıştırıp 10 dakika mayanın aktive olmasını bekleyelim. Süt ve tereyağını da ekleyip el çırpıcımızla güzelce karıştıralım.
- 1 portakal kabuğu veya limon kabuğunu, kalan şekeri, yumurtaları da ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Un, tuz, vanilin ve mahlebi hamur yoğurma kabımızda karıştırıp, ortasında geniş bir delik açıyoruz.
- Hazırladığımız karışımı tam ortaya döküp, undan azar azar alarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Bütün malzemelerin birbirine geçmesini sağlıyoruz. Maya bu esnada harekete geçiyor olacak.
- Kabı streçleyip 1- 1,5 saat hamuru mayalıyoruz. Mayalama işleminden sonra hamuru tezgahta güzelce yoğuruyoruz tekrar.
- Hamuru önce iki eşit parçaya bölüyoruz. Her parçayı da 3'e bölüyoruz. 3 küçük hamuru rulo şeklinde elimizle uzunca yuvarlıyoruz. Saç örgüsü şeklini veriyoruz.
- Diğer hamur parçasına da aynı işlemi yaptıktan sonra fırın kağıdı serilmiş tepsiye alıyoruz ve üzerini temiz bir bezle kapatıp 15 dakika daha tepsi mayası için bekletiyoruz.
- Tepsi mayasından sonra yumurta sarısını hamurlarımızın üzerine bir fırçayla sürüyoruz ve üzerine file badem veya fındıklarımızı serpiyoruz.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında, kontrollü olarak, 25-30 dakika arasında pişiriyoruz. Çöreklerimiz soğuduktan sonra dilimleyebiliriz. Afiyet olsun.
Paskalya Çöreği tarifinin püf noktası nedir?
Fırın çöreklerinizin pişmesinde çok belirleyici. Kontrollü pişirme yapmanız iyi bir pişirme için şart.