Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Paşazade Tatlısı Tarifi

Paşazade Tatlısı

Paşazade Tatlısı Tarifi

Paşazade Tatlısı tarifi: Paşazade Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Paşazade Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Paşazade Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 litre su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu
  • 200 gram Kemal Paşa tatlısı (kuru haliyle yaklaşık 24-25 adet)
  • 200 gram kaymak
  • 1/2 su bardağı antep fıstığı (65-70 gram)

Paşazade Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Su ve şekeri bir tencereye alın ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlarken içerisine birkaç damla limon suyu ilave edin.
  • Ardından Kemalpaşa tatlılarını içerisine atın ve karıştırın. Tatlılar şerbeti iyice çekip rengi koyulaşana dek şerbetle birlikte kaynatın. En az 20-25 dakika bu şekilde kaynaması gerekir.
  • Şerbetini iyice çeken tatlıları şeklini bozmadan bir kevgir yardımıyla borcama alın. Soğuyana dek bu şekilde dinlendirin.
  • Bu sırada oda sıcaklığında bekleyen kaymağı bir kaseye alın. 20-24 adet Antep fıstığını ayırıp kalanını ince ince doğrayın ve kaymakla karıştırın.
  • Soğuyan Kemalpaşa tatlılarını yatay olarak ortadan ikiye kesin. 1/2 tatlı kaşığı kadar kaymağı aralarına koyup üst kısmını kaymağın üzerine yerleştirin.
  • Servis etmeden önce her birinin üzerine 1 çay kaşığı kadar daha kaymak koyun. Antep fıstıkları da bütün olarak kaymağın üzerine yerleştirin ve servis edin. Hemen servis etmeyecekseniz muhakkak buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025