Paşazade Tatlısı Tarifi
Paşazade Tatlısı tarifi: Paşazade Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Paşazade Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Paşazade Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 litre su
- 1,5 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
- 200 gram Kemal Paşa tatlısı (kuru haliyle yaklaşık 24-25 adet)
- 200 gram kaymak
- 1/2 su bardağı antep fıstığı (65-70 gram)
Paşazade Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Su ve şekeri bir tencereye alın ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlarken içerisine birkaç damla limon suyu ilave edin.
- Ardından Kemalpaşa tatlılarını içerisine atın ve karıştırın. Tatlılar şerbeti iyice çekip rengi koyulaşana dek şerbetle birlikte kaynatın. En az 20-25 dakika bu şekilde kaynaması gerekir.
- Şerbetini iyice çeken tatlıları şeklini bozmadan bir kevgir yardımıyla borcama alın. Soğuyana dek bu şekilde dinlendirin.
- Bu sırada oda sıcaklığında bekleyen kaymağı bir kaseye alın. 20-24 adet Antep fıstığını ayırıp kalanını ince ince doğrayın ve kaymakla karıştırın.
- Soğuyan Kemalpaşa tatlılarını yatay olarak ortadan ikiye kesin. 1/2 tatlı kaşığı kadar kaymağı aralarına koyup üst kısmını kaymağın üzerine yerleştirin.
- Servis etmeden önce her birinin üzerine 1 çay kaşığı kadar daha kaymak koyun. Antep fıstıkları da bütün olarak kaymağın üzerine yerleştirin ve servis edin. Hemen servis etmeyecekseniz muhakkak buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun!