Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Paşa Mezesi Tarifi

Paşa Mezesi

Paşa Mezesi Tarifi

Paşa Mezesi tarifi: Paşa Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Paşa Mezesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Paşa Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 50 gram tulum peyniri
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Paşa Mezesi tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kaba peynirleri alın ve çatal yardımı ile ezin.
  • Üzerine yağı ve baharatları ekleyin. Karıştırın.
  • Doğranmış sarımsak, ince çekilmiş ceviz içi ve yoğurdu ekleyip harmanlayın.
  • Malzemelerin tamamı karışınca hazır demektir. Afiyet olsun.

Paşa Mezesi tarifinin püf noktası nedir?

Kullanacağınız peynirleri tuzluluk oranlarına göre seçerseniz, mezede bir denge yakalamış ve ekstra olarak tuz eklememiş olursunuz.

Paşa Mezesi tarifi için servis önerisi

Tam buğday ekmeğinden üçgen dilimler kesin, üzerine biraz tereyağı sürün. Fırında veya tavada altın sarısı renk alana kadar kızartın. Daha sonra bir yemek kaşığı kadar paşa mezesinden alarak ekmeğe sürebilir ve servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025