Paşa Lokumu Tarifi
Paşa Lokumu tarifi: Paşa Lokumu için gerekli malzemeler nelerdir? Paşa Lokumu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Paşa Lokumu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Tabanı için:
- 150 gram hindistan cevizi
Arası için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
Paşa Lokumu tarifi nasıl yapılır?
- Süt, un ve toz şekeri bir tencerede güzelce karıştırın. Ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak, kaynamaya başlayıp, koyu bir kıvam alana dek pişirin.
- Boza gibi bir kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve içerisine toz vanilin ile tereyağını ekleyip, tereyağı tamamen eriyene dek, mikserle 10 dakika kadar çırpın.
- Bir fırın tepsisinin ya da cam bir kabın tabanını hindistan ceviziyle kaplayın. Üstüne pişirdiğiniz muhallebiyi dikkatli bir şekilde dökün. Tüm tabanı kaplayacak şekilde olmasına özen gösterin.
- Bir kenarda soğumaya bırakın.
- 1 su bardağı soğuk süt ile toz krem şantiyi karıştırın ve mikserle yaklaşık 3-4 dakika çırparak krem şantiyi hazırlayın.
- İyice soğumuş olan muhallebinin üstüne hazırladığınız krem şantiyi yayın ve üstüne ceviz içlerini serpiştirin.
- Üstünü streç filmle kaplayın ve en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenme süresinin sonunda dolaptan alın ve dilimleyin. Her bir dilimi krem şantili kısım arada kalacak şekilde bir spatula yardımıyla katlayın.
- Üstünü nar taneleri ile süsleyerek servis edin.
Paşa Lokumu tarifi için servis önerisi
Üzerini nar taneleri, çikolata sosu, fıstık, ceviz içi gibi malzemelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.