Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Paşa Lokumu Tarifi

Paşa Lokumu

Paşa Lokumu Tarifi

Paşa Lokumu tarifi: Paşa Lokumu için gerekli malzemeler nelerdir? Paşa Lokumu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Paşa Lokumu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Tabanı için:

  • 150 gram hindistan cevizi

Arası için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)

Paşa Lokumu tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, un ve toz şekeri bir tencerede güzelce karıştırın. Ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak, kaynamaya başlayıp, koyu bir kıvam alana dek pişirin.
  • Boza gibi bir kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve içerisine toz vanilin ile tereyağını ekleyip, tereyağı tamamen eriyene dek, mikserle 10 dakika kadar çırpın.
  • Bir fırın tepsisinin ya da cam bir kabın tabanını hindistan ceviziyle kaplayın. Üstüne pişirdiğiniz muhallebiyi dikkatli bir şekilde dökün. Tüm tabanı kaplayacak şekilde olmasına özen gösterin.
  • Bir kenarda soğumaya bırakın.
  • 1 su bardağı soğuk süt ile toz krem şantiyi karıştırın ve mikserle yaklaşık 3-4 dakika çırparak krem şantiyi hazırlayın.
  • İyice soğumuş olan muhallebinin üstüne hazırladığınız krem şantiyi yayın ve üstüne ceviz içlerini serpiştirin.
  • Üstünü streç filmle kaplayın ve en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenme süresinin sonunda dolaptan alın ve dilimleyin. Her bir dilimi krem şantili kısım arada kalacak şekilde bir spatula yardımıyla katlayın.
  • Üstünü nar taneleri ile süsleyerek servis edin.

Paşa Lokumu tarifi için servis önerisi

Üzerini nar taneleri, çikolata sosu, fıstık, ceviz içi gibi malzemelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025