Paşa Lokması Tarifi
Paşa Lokması tarifi: Paşa Lokması için gerekli malzemeler nelerdir? Paşa Lokması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Paşa Lokması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 2 adet soğan
- 3 adet pırasa
- 3-4 adet tavuk incik
- 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Paşa Lokması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle iç harcı ile başlıyoruz. Tavaya bir miktar zeytinyağı döküyoruz. Soğanları biraz kavurup pırasaları ekliyoruz.
- Malzemeler pişmeye yakın tavukları ve baharatları ekleyip ,malzemeler pişene kadar kavurup, ocağı kapatıyoruz. İç harcımızı soğumaya bırakıyoruz. 3 adet yufkayı üst üste seriyoruz.
- Yufkaları 8 parçaya bölüyoruz. İç harcımızdan yufkaların kenarlarına 1er yemek kaşığı kadar koyup, kenarlarından katlayarak sarıyoruz.
- Börekleri kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran börekleri 3 parçaya bölüyoruz. Üzerlerini yoğurt ve kırmızı biber sos ile sunuyoruz. Afiyetler olsun.