Paşa Böreği Tarifi
Paşa Böreği tarifi: Paşa Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Paşa Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Paşa Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 500 gram elenmiş un
- 3 adet yumurta
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı su (aldığı kadar su)
Kıymalı Harç İçin:
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı su
- 1 demet kıyılmış maydanoz
Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri İçin:
- 1 kase çırpılmış yoğurt (arzuya göre sarımsaklı)
Paşa Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle 500 gram elenmiş un, 3 adet yumurta, 1.5 çay kaşığı tuz ve 1 su bardağı suyu bir kasede buluşturun. Hamur istediğimiz kıvama gelene dek, aralarda azar azar su ekleyin.
- Hamur ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde güzelce toparlayın ve üzerine temiz bir bez serip yaklaşık 40 dakika dinlendirin.
- Kıymalı harcı hazırlamak için; tavayı ocağa koyup altını açın. Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 250 gram kıyma ekleyip, kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı da ekleyip 5 dakika kavurun. 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Tavaya 3 yemek kaşığı kadar su ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak 1 demet incecik kıyılmış maydanozları da ekleyip güzelce karıştırın ve harcı ocaktan alın.
- Üzerine dökeceğimiz sos için de; 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı dolusu tereyağını küçük bir tavada kızdırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Hamuru hazırlamak için tezgaha un serpiştirin ve hamuru üzerine alın. 8 adet beze çıkacak şekilde parçalara ayırın ve her birini güzelce yuvarlayın.
- Bir bezeyi tezgah üzerinde 1 yemek tabağı büyüklüğünde açın. Bu arada hamurlardan birini açarken diğerlerinin üzerini mutlaka temiz bir bez ile örtün ki kurumasınlar.
- Açtığınız hamuru kızgın yağda altın sarısı rengini görene kadar arkalı önlü kızartın ve yağını süzdürüp , sıcak et suyuna batırın.
- Servise hazırlamak için; hamurlardan birini tabağa alın, üzerine 2 yemek kaşığı kıymalı harcı yayın ve tüm bu işlemi hamurlar bitene dek uygulayın. En üstteki hamurun üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve mis kokulu tereyağı sosundan gezdirin ve maydanozla süsleyin.