Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Parmigiana Tarifi

Parmigiana

Parmigiana Tarifi

Parmigiana tarifi: Parmigiana için gerekli malzemeler nelerdir? Parmigiana nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Parmigiana yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patlıcan için:

  • 1 kase mozzarella peyniri (ya da dil peyniri)
  • 1 kase parmesan
  • 2 adet patlıcan

Kızartmak için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Domates sosu için:

  • 3-4 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küp şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3-4 yaprak taze fesleğen

Parmigiana tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları çarprazlamasına halka halka kesiyoruz. Uzunlamasına da kesebilirsiniz.
  • Tuzlu suda acısının çıkması için yarım saat bekletiyoruz. Patlıcanları kağıt havlu ile kuruluyoruz.
  • Una bulayıp sonra kızgın yağda kızartıyoruz. (İsterseniz fırında da yapabilirsiniz) Domates sosu için tavaya zeytinyağını alıp sarımsakları soteliyoruz.
  • Sonra rendelediğimiz domatesleri ekliyoruz. Tuzunu, şekeri, fesleğeni ekleyip iyice suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Fırın kabınıza ilk olarak domates sosundan bir miktar ekleyip patlıcandan bir kat diziyoruz.
  • Üzerine yine domates sos ekleyip peynirlerini ekleyip patlıcan ve sos bitene kadar devam ediyoruz.
  • En üstüne parmesan peynir döküp 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Dinlenince lezzeti daha da artıyor ama beklemek imkansız.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025