Parmigiana Tarifi
Parmigiana tarifi: Parmigiana için gerekli malzemeler nelerdir? Parmigiana nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Parmigiana yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patlıcan için:
- 1 kase mozzarella peyniri (ya da dil peyniri)
- 1 kase parmesan
- 2 adet patlıcan
Kızartmak için:
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
Domates sosu için:
- 3-4 adet orta boy domates
- 2 diş sarımsak
- 1 küp şeker
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 3-4 yaprak taze fesleğen
Parmigiana tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları çarprazlamasına halka halka kesiyoruz. Uzunlamasına da kesebilirsiniz.
- Tuzlu suda acısının çıkması için yarım saat bekletiyoruz. Patlıcanları kağıt havlu ile kuruluyoruz.
- Una bulayıp sonra kızgın yağda kızartıyoruz. (İsterseniz fırında da yapabilirsiniz) Domates sosu için tavaya zeytinyağını alıp sarımsakları soteliyoruz.
- Sonra rendelediğimiz domatesleri ekliyoruz. Tuzunu, şekeri, fesleğeni ekleyip iyice suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Fırın kabınıza ilk olarak domates sosundan bir miktar ekleyip patlıcandan bir kat diziyoruz.
- Üzerine yine domates sos ekleyip peynirlerini ekleyip patlıcan ve sos bitene kadar devam ediyoruz.
- En üstüne parmesan peynir döküp 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Dinlenince lezzeti daha da artıyor ama beklemek imkansız.