Parmesanlı Tuzlu Kurabiye Tarifi
Parmesanlı Tuzlu Kurabiye tarifi: Parmesanlı Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Parmesanlı Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Parmesanlı Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz parmesan
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon rendesi
- 3 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 çimdik karbonat
- 3 su bardağı (tepeleme) un
Parmesanlı Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, yumurtayı, yoğurdu ve sıvı yağı derin bir kaba alıp karıştırın.
- Daha sonra ince kıyılmış maydonozu, rendelenmiş sarımsağı, limon rendesini ve baharatları ekleyin.
- Parmesanı ve toz şekeri ilave edin ve karıştırın.
- Daha sonra nişastayı, unu ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Un miktarı 3-3,5 su bardağı arasında değişebilir
- Elde ettiğiniz yumuşak hamuru tezgaha koyun ve bir süre daha yoğurun.
- Hamuru streçe sarın ve tepsiye alın. Buzdolabında 45 dk bekletin.
- Buzdolabından aldığınız hamura dilediğiniz gibi şekil verin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinde 175 derecede pişirin.
Parmesanlı Tuzlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı ve un kontrollü olarak eklenmelidir.