Parmesanlı Tavuk Tarifi
Parmesanlı Tavuk tarifi: Parmesanlı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Parmesanlı Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
4 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Parmesanlı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet fileto tavuk göğsü
- 1 adet yumurta
- 50 gram un
- 30 gram rendelenmiş parmesan peyniri
Patates püresi için:
- 100 gram haşlanmış patates
- 20 gram gorgonzola peyniri
- 5 gram trüf yağı
Servisi için:
- 1 dal maydanoz
- 1 dal nane
- 1 dal dereotu
- 1 adet ızgara taze fasulye
Parmesanlı Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Kemik ve deri kısımları alınmış fileto tavuk göğsünü sous vide tekniğiyle (vakumlanmış torbalar içerisinde ve düşük sıcaklıkta ısı uygulanarak yapılan bir pişirme) 65 derece ısıda, 4 saat boyunca pişirin.
- Bu sayede kendi suyunu kaybetmeden pişen tavuğu sırasıyla; un, çırpılmış yumurta ve rendelenmiş parmesan peyniri ile kaplayıp yanmaz yapışmaz tabanlı tavada ters yüz ederek kızartın.
- Taze taze haşlanmış patateslerden hazırladığınız patates püresini gorgonzola peyniri ve trüf yağıyla karıştırın.
- Yemeğin servisinde kullanmak üzere maydanoz, nane ve dereotu yapraklarını tek tek ayıklayın. Izgara taze fasulye ve arzu ettiğiniz salata sosuyla harmanladıktan sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Parmesanlı Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Özel bir pişirme tekniği olan sous vide tekniği yerine fırın poşetinde, buharda ya da düşük ısıda fırında pişirdiğiniz fileto tavuk göğsüne aynı kızartma işlemini uygulayabilirsiniz.
Parmesanlı Tavuk tarifi için servis önerisi
Parmesanlı tavuğu, arzu ettiğiniz sebze garnitürleri eşliğinde servis edebilirsiniz.