Parmesanlı Kabak Çubukları Tarifi
Parmesanlı Kabak Çubukları tarifi: Parmesanlı Kabak Çubukları için gerekli malzemeler nelerdir? Parmesanlı Kabak Çubukları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Parmesanlı Kabak Çubukları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy kabak
- 3 yemek kaşığı un
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 2 adet yumurta
Parmesanlı kaplama harcı için:
- 1 su bardağı panko (japon ekmek kırıntısı)
- 1/2 su bardağı toz parmesan peyniri
- 1/2 tatlı kaşığı kekik
- 1/2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Kızartmak için:
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı krema
- 1 adet taze soğan
- 4 dal maydanoz
- 2 dal dereotu
- 1 diş sarımsak
- 1/4 çay kaşığı tuz
Parmesanlı Kabak Çubukları tarifi nasıl yapılır?
- Uç kısımlarını aldığınız kabakları uzunlamasına dört eşit parçaya kesin. Ardından ortadan ikiye bölün. Böylelikle bir kabaktan 8 adet mini kabak dilimi elde edin.
- Unu, tuz ve karabiber ile harmanladıktan sonra düz bir tabağa alın. Yumurtaları derin bir kasede bir çatal yardımıyla çırpın.
- Parmesanlı kaplama harcı için; toz parmesan, ekmek kırıntısı, kekik ve sarımsak tozunu ayrı bir düz tabakta harmanlayın.
- Elde ettiğiniz her bir mini kabak dilimini sırasıyla; una, çırpılmış yumurtaya ve son olarak parmesanlı kaplama harcına arkalı önlü bulayın.
- Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Atıştırmalık kabakları, kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Siz sosunu hazırlarken dinlenmeleri ve fazla yağlarını bırakmaları için kabakları kağıt havlu serili bir servis tabağına çıkartın.
- Parmesanlı kabakların lezzetini bir kat daha arttıracak sosu için; ayıkladığınız taze soğan, maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.
- Sarımsağı rendeledikten sonra tuz, krema ve süzme yoğurt ile karıştırın. Doğradığınız yeşillikleri katıp, harmanladıktan sonra sosu servis kasesine alın.
- Ilık hale gelen kabakları sosu ile birlikte bekletmeden servis edin. Atıştırmalığın yanı sıra davetlerinizde başlangıç olarak da sevdiklerinizle paylaşın.
Parmesanlı Kabak Çubukları tarifinin püf noktası nedir?
Daha iyi ve çıtır bir şekilde kızarmaları için kabakların kabuklarını soymayın. Bol suda yıkadıktan sonra kurulayın ve sırasıyla kaplama malzemelerine bulayıp, kızartın.