Parmesanlı Acı Sos Tarifi
Parmesanlı Acı Sos tarifi: Parmesanlı Acı Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Parmesanlı Acı Sos nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük kavanoz
Parmesanlı Acı Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 dal taze fesleğen
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 50 gram ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Parmesanlı Acı Sos tarifi nasıl yapılır?
- Cevizleri çok hafif tavada çevirin.
- Fesleğenleri dallarından ayırın. Yaprak kısımlarını yıkayın ve kurulayın.
- Zeytinyağı hariç tüm malzemeleri mutfak robotuna aktarın.
- Malzemeleri robotton geçirirken içine belli aralıklarla zeytinyağı ilave edin ve kıvam almasını sağlayın.
- Tüm malzemeler karıştığında sosunuz hazır. Afiyet olsun.
Parmesanlı Acı Sos tarifinin püf noktası nedir?
Miktarlarını arttırarak daha fazla sos elde edebilir, ceviz yerine çam fıstığı kullanabilirsiniz. Damak zevkinize göre acı ve tuz ilavesinde bulunabilirsiniz.