Parmak Kebabı Tarifi
Parmak Kebabı tarifi: Parmak Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Parmak Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Parmak Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kebap İçin:
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 500 gram antrikot (jülyen doğranmış)
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 su bardağı su
Sebzeler İçin:
- 3 adet patlıcan (parmak doğranmış, kızartılmış)
- 3 adet çarliston biber (parmak doğranmış)
- 2 adet kapya biber (parmak doğranmış)
- 6 adet cherry domates
Parmak Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağı bir tencerede kızdırın. Doğranmış jülyen etleri ekleyin ve kavurun.
- Etler iyice renk aldıktan sonra, yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve karıştırın.
- Soğanlar da kavrulduktan sonra salçayı ve baharatları ekleyerek güzelce karıştırın.
- Suyu ilave edin ve etler yumuşayana kadar pişirin.
- Bir borcama, parmak doğranmış ve kızartılmış patlıcanları dizin. Ortasını boş bırakın.
- Parmak doğranmış biberleri de patlıcanların üzerine aralıklı olarak dizin. Ardından boş kalan kısma etleri doldurun.
- En son çeri domatesleri ekleyerek 185 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Sıcak servis edin, afiyet olsun!
Parmak Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Farklı sebzeleri de parmak şekilde keserek borcama ekleyebilirsiniz.
Parmak Kebabı tarifi için servis önerisi
Yanında dilerseniz pilav, dilerseniz makarna ile servis edebilirsiniz.