Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Parmak Kebabı Tarifi

Parmak Kebabı

Parmak Kebabı Tarifi

Parmak Kebabı tarifi: Parmak Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Parmak Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Parmak Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kebap İçin:

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 gram antrikot (jülyen doğranmış)
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 su bardağı su

Sebzeler İçin:

  • 3 adet patlıcan (parmak doğranmış, kızartılmış)
  • 3 adet çarliston biber (parmak doğranmış)
  • 2 adet kapya biber (parmak doğranmış)
  • 6 adet cherry domates

Parmak Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Sıvı yağı bir tencerede kızdırın. Doğranmış jülyen etleri ekleyin ve kavurun.
  • Etler iyice renk aldıktan sonra, yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve karıştırın.
  • Soğanlar da kavrulduktan sonra salçayı ve baharatları ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Suyu ilave edin ve etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Bir borcama, parmak doğranmış ve kızartılmış patlıcanları dizin. Ortasını boş bırakın.
  • Parmak doğranmış biberleri de patlıcanların üzerine aralıklı olarak dizin. Ardından boş kalan kısma etleri doldurun.
  • En son çeri domatesleri ekleyerek 185 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Sıcak servis edin, afiyet olsun!

Parmak Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Farklı sebzeleri de parmak şekilde keserek borcama ekleyebilirsiniz.

Parmak Kebabı tarifi için servis önerisi

Yanında dilerseniz pilav, dilerseniz makarna ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025