Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Parmak Çörek Tarifi

Parmak Çörek

Parmak Çörek Tarifi

Parmak Çörek tarifi: Parmak Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Parmak Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Parmak Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram un
  • 500 gram tam buğday unu
  • 120 gram aktif ekşi maya
  • 30 gram yaş maya
  • 2 + 3/4 su bardağı ılık su
  • 1/2 yemek kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1/2 yemek kaşığı un

Parmak Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Bir yoğurma kabına yaş mayayı alın ve üzerine 1 su bardağı kadar ılık su ilave ederek, güzelce karıştırın. Yaş mayanın tamamen erimesi gerek.
  • Erimiş olan yaş mayanın üstüne 500 gram unu ilave edin ve karıştırın.
  • Üstüne ekşi mayayı ve tam buğday ununu ekleyin. Tuzunu da ekleyip, karıştırın.
  • Kalan ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek, ele yapışmayan ve esnek bir hamur elde edene dek yaklaşık 30 dakika yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurun üstünü streç filmle kapatıp, ılık bir yerde 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Hamur mayalandıktan sonra, 10 eşit bezeye bölün ve bu şekilde de bir 10 dakika dinlendirin.
  • Dinlenme süresinin sonunda, her bir bezeyi 4 eşit parçaya bölün ve ellerinizin arasında yuvarlayarak her bir parçayı parmak gibi uzatın.
  • Bu 4 uzun hamuru yanyana koyun ve her iki tarafından birleştirerek oval bir şekil verin.
  • Bu şekilde tüm bezeleri hazırlayarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Tüm hamuru şekillendirdikten sonra; 1 su bardağı sıcak suyun içinde erittiğiniz yarım yemek kaşığı unlu karışımı tüm çöreklerin üstüne güzelce sürün.
  • Bu şekilde de bir 20 dakika dinlendirin.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra, hafif nemli bir bezle çörekleri sarın ve 20 dakika daha dinlendirin.
  • Sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Parmak Çörek tarifinin püf noktası nedir?

Bu çöreğin en önemli püf noktası, yoğurma süresi. Unun içindeki glutenin aktifleşip, hamura esneklik kazandırması için güzelce yoğurmalısınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025