Parisian Flan Tarifi
Parisian Flan tarifi: Parisian Flan için gerekli malzemeler nelerdir? Parisian Flan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
90 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Parisian Flan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart hamuru için:
- 320 gram un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- 170 gram tereyağı
- 60 mililitre süt
- 1 adet yumurta sarısı
Muhallebisi için:
- 750 mililitre süt
- 250 gram şeker
- 1 paket vanilya
- 6 yemek kaşığı mısır nişastası
- 250 mililitre krema
- 4 adet yumurta sarısı
- 1 adet yumurta (tümü)
Parisian Flan tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerenin içine süt ve şekeri ekleyip, orta ateşte pişirmeye başlayın. Başka bir kase içinde ise krema ve nişastayı çırpıp, yumurtaları ekleyin. Bu karışımı, tencereye azar azar ekleyip, sürekli çırpın.
- Muhallebi kaynamaya başlayıp, kaşığın arkasını batırdığınızda, kaşığı kaplıyorsa kıvamı olmuş demektir. Ocaktan alın, bir kaseye geçirin ve üzerine streç oturtun (eğer muhallebiye streç temas etmezse üzeri kuruyacaktır). Ilımaya bırakın.
- Muhallebi ılınırken, tart hamuruna başlayalım. Un, şeker ve tuzu karıştırın. Karışıma küp küp tereyağını ekleyin. Mikser ve ya parmak uçlarınız ile ekmek kırıntısı haline gelene kadar karıştırın.
- En son süt ve yumurta sarısını ekleyerek, hamuru toparlayın. Streçle sarıp 15 dakika buzdolabında bekletin.
- Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Hamurunuzu çok ince olmayacak şekilde açın. 20 cm genişlik ve 6 cm yüksekliği olan yağladığınız kalıbınıza hamuru transfer edin. 15 dakika dondurucuda bekletin.
- En son ılınan muhallebiyi, tart hamuruna dökün ve önceden ısıttığınız fırınınızda 45 dakika pişirin. Pişmesine son 5 dakika kala üst fanı açarak muhallebinin üzerini yakın. Fırından alın ve ılınmasını bekleyin. Buzdolabında en az 6 saat bekletip, kalıptan çıkarın ve servis edin.