Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Paris Brest (Sandviç Pasta) Tarifi

Paris Brest (Sandviç Pasta)

Paris Brest (Sandviç Pasta) Tarifi

Paris Brest (Sandviç Pasta) tarifi: Paris Brest (Sandviç Pasta) için gerekli malzemeler nelerdir? Paris Brest (Sandviç Pasta) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Paris Brest (Sandviç Pasta) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Paris Brest hamuru için:

  • 250 ml. su
  • 175 gram un
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 110 gram tereyağı
  • 4 adet yumurta

İç kreması için:

  • 500 ml. krema
  • 1 yemek kaşığı Nutella

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı file badem
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Paris Brest (Sandviç Pasta) tarifi nasıl yapılır?

  • Su, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve tuzu bir tencereye alın. Tereyağı eriyene kadar, kısık ateşte suyu kaynamaya bırakın.
  • Tereyağı eridiğinde suyu ocaktan alın. Elenmiş unu azar azar ekleyip, bir spatula yardımıyla karıştırarak hamuru toparlayın.
  • Soğumaya başlayan unlu karışıma, yumurtaları teker teker ilave edin ve bir mikser yardımıyla hızlı devirde çırpın.
  • Hazırladığınız tatlı hamurunu, krema sıkma poşetine doldurun. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine,, göz kararı dört eşit parçaya böldüğünüz hamuru aralıklarla halka şeklinde sıkın.
  • Hamurları, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
  • Ayrı bir karıştırma kabına aldığınız kremayı, mikserle yüksek devirde katı bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Nutella ekleyip, krema karışımına bir spatula yardımıyla yedirin.
  • Fırından çıkan ve soğuttuğunuz hamur halkalarını, sandviç şeklinde kestikten sonra içlerini hazırladığınız kremayla doldurun.
  • Servis tabaklarına aldığınız tatlıların üzerine pudra şekeri eleyip file badem serpiştirdikten sonra bekletmeden servis edin.

Paris Brest (Sandviç Pasta) tarifinin püf noktası nedir?

Hamurunuz yeterince ıslak gözükmüyorsa 1 adet yumurta daha ekleyebilirsiniz. Hamur, kaşığa tutunmalı ama kaşığı salladığınızda düşecek kıvamda olmalıdır.

Paris Brest (Sandviç Pasta) tarifi için servis önerisi

Krema karışımında kullandığınız çikolata oranını arzu ettiğiniz kadar arttırabilir, farklı şekillerde süsleyerek de tatlıyı servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025