Parıltılı Kurabiye Tarifi
Parıltılı Kurabiye tarifi: Parıltılı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Parıltılı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Parıltılı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı un
Üzeri için:
İç dolgusu için:
Parıltılı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Bir yoğurma kabına margarini, yumurtayı, nişastayı, pudra şekerini, sıvı yağı, vanilin, kakao ve kabartma tozunu alıp güzelce yoğurun.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayın.
- Bir tabağa aldığınız toz şekere, hazırladığınız yuvarlağın üst kısmını bastırın ve şekere bulanmamış alt kısmı tepsiye denk gelecek şekilde, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- Bu şekilde tüm hamuru hazırlayın ve her bir yuvarlağın orasına parmağınızla bastırarak minik bir çukur yapın. Bu çukura çikolata dolgusu gelecek.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Pişerken ortasına açtığınız çukurun kabarmasını önlemek için, fırına verdikten 10 dakika sonra bir şişe kapağının tersiyle çukurları belirginleştirin ve pişirmeye devam edin.
- Fırından aldığınız kurabiyeler, soğuduktan sonra ortalarını çikolata sosla doldurun ve servis edin.
Parıltılı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kullanacağınız yumurta ve margarinin oda ısısında olması kurabiyenizin daha güzel kıvam almasını sağlayacaktır ve pişerken çatlamasını engelleyecektir. Kapalı bir kabın içinde oda ısısında sakladığınızda 3-4 gün bayatlamaz.