Parfe Tarifi
Parfe tarifi: Parfe için gerekli malzemeler nelerdir? Parfe nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Parfe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta sarısı
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta beyazı
- 1/2 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu
- 2 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Servisi için:
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Üzeri için:
- 1/2 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
- 1 su bardağı ahududu
Parfe tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta sarısı ve beyazlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta sarılarını toz şeker ilavesiyle beyaza çalan açık sarı bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırın.
- Ayrı bir kaba ayırdığınız yumurta beyazlarını mikser yardımıyla, yüksek devirde katı bir köpük halini alana kadar karıştırın.
- Yine ayrı bir kaseye aldığınız toz krem şanti karışımını, soğuk süt ilavesiyle katı bir hal alana kadar karıştırın.
- Taze sıkılmış limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını krem şanti karışımına ekleyip hafifçe karıştırın.
- Elde var üç ayrı karışım. Toz şekerle birlikte çırptığınız yumurta sarılarına katı bir kıvam alan krem şantiyi ekleyin. Çırpılmış yumurta beyazlarını azar azar katıp sönmemeleri için bir spatula yardımıyla alttan üste doğru yavaş hareketlerle karıştırın. Bu aşamada mikser kullanmayın.
- Hazırladığınız parfe karışımını arzuya göre büyük ya da küçük silikon kek kalıplarına paylaştırın. Üzerlerini streç filmle kapladığınız tatlıları, derin dondurucuda iki saat kadar dondurun.
- Servisinde kullanmak üzere; toz şekeri, toz Antep fıstığıyla birlikte kavurarak şekerin erimesini ve Antep fıstıklarıyla karışmasını sağlayın.
- Uzun bir süre derin dondurucuda bekleyen parfeleri, dolaptan alıp kısa bir süre oda ısısında bekletin.
- Hazırladığınız Antep fıstıklı karışımı servis tabaklarına paylaştırın. Kısa bir süre oda ısısında beklettiğiniz parfeleri ters çevirerek kalıplarından çıkartın.
- Arzuya göre ince çekilmiş fındık içi ve ahududu taneleri eşliğinde bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Parfe tarifinin püf noktası nedir?
Aklına takılanlar olacak ancak gerçek parfe tarifinde çiğ yumurta kullanılıyor. Toz şekerle birlikte açık sarıya gelene kadar çırpılan yumurta özleşiyor, limon suyu ve rendelenmiş kabukları sayesinde kokusu kalmıyor.Yumurta kullanmak istemeyenlere çözüm önerimiz 3 yemek kaşığı kadar yoğurt kullanmaları. Çırpılmış krem şantiye, limon suyuyla çırpılmış toz şeker ve rendelenmiş kabuklarını ekledikten sonra süzme yoğurt ilavesiyle birlikte karışımı dondurmaları.Yumurta beyazları ve sarılarını dikkatli bir şekilde ayırmalı, yumurta beyazlarını uzun süre çırpmalı ve katı bir kıvam almalarını sağlamalısınız.Köpüklerin ve çırpılmış krem şantinin sönmemesi için üç karışımı spatula yardımıyla alttan üste doğru yavaşça karıştırmaya dikkat edin.Karıştırma işlemlerini aynı mikserle yapacaksanız her seferinde mikser uçlarını temizleyip, kurulamayı unutmayın.
Parfe tarifi için servis önerisi
Krem şanti yerine uzun süre çırpılmış sıvı krema kullanabilirsiniz.Parfe karışımına arzu ettiğiniz meyve ve bisküvi parçalarını ekleyebilirsiniz.