Parfe Tarifi
Parfe tarifi: Parfe için gerekli malzemeler nelerdir? Parfe nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Parfe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket kakaolu krem şanti
- 1 paket petibör bisküvi
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı labne
- 2 adet muz
Parfe tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle 2 su bardağı sütü bir kaba boşaltın. Üzerine 2 paket kakaolu krem şanti ekleyin. Mikser yardımı ile krem şanti sertleşene kadar çırpma işlemini devam ettirin.
- İstediğiniz kıvamı alınca labneyi ekleyip tekrar çırpın. Birbiriyle iyice özdeşleşen karışımı buzdolabına kaldırın. Bu arada 1 paket bisküviyi çok küçük parçalar olmayacak şekilde kırıp bir kaba alın.
- Muzları küp küp doğrayın. Dolaptan krem şanti ve labne karışımını çıkartın. İçerisine muzları ve bisküvileri ekleyin. (evde bulunan herhangi bir bisküvi çeşidini ve meyveyi ekleyebilirsiniz)
- Spatula yardımıyla parfe karışımını güzel bir şekilde karıştırın. Parfeyi koyacağınız kabı streç film veya buzdolabı poşeti ile kaplayın. Karışımı kaba boşaltıp düzeltin.
- Dondurucuya yerleştirin. İyice donduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Parfe tarifinin püf noktası nedir?
Meyve ve bisküvileri ekledikten sonra karıştırırken bastırmayın. En iyi sonucu almak için dondurucuda en az 2 saat bekletin.