Parça Bozbaş Tarifi
Parça Bozbaş tarifi: Parça Bozbaş için gerekli malzemeler nelerdir? Parça Bozbaş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Parça Bozbaş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kilogram kemikli kuzu eti
- 4-5 adet patates
- 150 gram nohut
- 2 adet soğan
- 100 gram kestane
- 4-5 adet erik kurusu
- 1 adet ayva
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı safran (demlenmiş safran suyu)
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 adet defne yaprağı
Parça Bozbaş tarifi nasıl yapılır?
- Kuzu parçalarını ve 6 saat önceden suda ıslatılmış nohudu bir tencerede, üzerine çıkacak kadar suda yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynamak üzereyken etin ve nohutun köpüğünü toplayın.
- Köpüğü topladıktan sonra bir adet doğranmış (ve ya tam) soğanı üzerine ekleyerek kısık ateşte 1 saat pişirin.
- 1 saat sonra temizlenmiş patatesleri ve erik kurusunu tencere ekleyin ve 15 dakika pişirin.
- Sonda safran suyunu ve önceden haşlanmış kestaneleri de ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Afiyet olsun!
Parça Bozbaş tarifinin püf noktası nedir?
Nane kurusu, sumak ve soğanla servis edin.