Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Parça Bozbaş Tarifi

Parça Bozbaş

Parça Bozbaş Tarifi

Parça Bozbaş tarifi: Parça Bozbaş için gerekli malzemeler nelerdir? Parça Bozbaş nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Parça Bozbaş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 kilogram kemikli kuzu eti
  • 4-5 adet patates
  • 150 gram nohut
  • 2 adet soğan
  • 100 gram kestane
  • 4-5 adet erik kurusu
  • 1 adet ayva
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı safran (demlenmiş safran suyu)
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 adet defne yaprağı

Parça Bozbaş tarifi nasıl yapılır?

  • Kuzu parçalarını ve 6 saat önceden suda ıslatılmış nohudu bir tencerede, üzerine çıkacak kadar suda yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kaynamak üzereyken etin ve nohutun köpüğünü toplayın.
  • Köpüğü topladıktan sonra bir adet doğranmış (ve ya tam) soğanı üzerine ekleyerek kısık ateşte 1 saat pişirin.
  • 1 saat sonra temizlenmiş patatesleri ve erik kurusunu tencere ekleyin ve 15 dakika pişirin.
  • Sonda safran suyunu ve önceden haşlanmış kestaneleri de ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Afiyet olsun!

Parça Bozbaş tarifinin püf noktası nedir?

Nane kurusu, sumak ve soğanla servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025