Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Paratha Tarifi

Paratha

Paratha Tarifi

Paratha tarifi: Paratha için gerekli malzemeler nelerdir? Paratha nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Paratha yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1/2 su bardağı su

İçine sürmek için:

  • 8 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İç harcı için:

  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 adet orta boy kırmızı soğan
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kişniş
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 dal taze kişniş
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Paratha tarifi nasıl yapılır?

  • Su hariç tüm malzemeleri bir kabın içine alın.
  • Azar azar yoğurmaya başlayın.
  • Homojen kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz. Elde ettiğiniz hamurun üzerini kapatın ve oda sıcaklığında yaklaşık yarım saat dinlendirin.

Paratha tarifi için servis önerisi

Üzerine tereyağı sürerek servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025