Paratha Tarifi
Paratha tarifi: Paratha için gerekli malzemeler nelerdir? Paratha nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Paratha yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 4 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1/2 su bardağı su
İçine sürmek için:
- 8 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
İç harcı için:
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 adet orta boy kırmızı soğan
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 dal taze kişniş
- 1/4 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Paratha tarifi nasıl yapılır?
- Su hariç tüm malzemeleri bir kabın içine alın.
- Azar azar yoğurmaya başlayın.
- Homojen kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz. Elde ettiğiniz hamurun üzerini kapatın ve oda sıcaklığında yaklaşık yarım saat dinlendirin.
Paratha tarifi için servis önerisi
Üzerine tereyağı sürerek servis edin.