Papaz Yahnisi Tarifi
Papaz Yahnisi tarifi: Papaz Yahnisi için gerekli malzemeler nelerdir? Papaz Yahnisi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Papaz Yahnisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana eti
- 40 adet arpacık soğan
- 2 baş sarımsak
- 100 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tarçın
- 5 su bardağı kaynar su
Papaz Yahnisi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle arpacık soğanlarını ve sarımsakları teker teker soyun.
- Düdüklü bir tencereye tereyağını alın ve yağ eriyince eti ekleyin. Et suyunu salıp, tekrar çekene dek kavurun.
- Etler suyunu tamamen çektikten sonra, içine soyduğunuz arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyin. Soğanların renkleri pembeleşene dek kavurun.
- Kaynayan suyu da ilave ettikten sonra, sirkeyi, baharatları ve toz şekeri ilave edin.
- Düdüklünün kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
- Pişirme süresinin sonunda bir servis tabağına alın ve sıcak sıcak servis edin.