Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Papaz Yahnisi Tarifi

Papaz Yahnisi

Papaz Yahnisi Tarifi

Papaz Yahnisi tarifi: Papaz Yahnisi için gerekli malzemeler nelerdir? Papaz Yahnisi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Papaz Yahnisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram dana eti
  • 40 adet arpacık soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 100 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 5 su bardağı kaynar su

Papaz Yahnisi tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle arpacık soğanlarını ve sarımsakları teker teker soyun.
  • Düdüklü bir tencereye tereyağını alın ve yağ eriyince eti ekleyin. Et suyunu salıp, tekrar çekene dek kavurun.
  • Etler suyunu tamamen çektikten sonra, içine soyduğunuz arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyin. Soğanların renkleri pembeleşene dek kavurun.
  • Kaynayan suyu da ilave ettikten sonra, sirkeyi, baharatları ve toz şekeri ilave edin.
  • Düdüklünün kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
  • Pişirme süresinin sonunda bir servis tabağına alın ve sıcak sıcak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025