Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Papatya Kurabiye Tarifi

Papatya Kurabiye

Papatya Kurabiye Tarifi

Papatya Kurabiye tarifi: Papatya Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Papatya Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Papatya Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un (3. bardak ile 2 parmak az un eklenecek)

Papatya Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kap içerisinde, kakao hariç tüm malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ilave edin. Kullanacağınız un miktarı değişiklik gösterebilir.
  • Ele yapışmayana, yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru ikiye bölün ve bir yarısına kakao ilave edip güzelce yoğurun.
  • Hazırladığınız iki ayrı renk hamurdan da fındık büyüklüğünde parçalar yapın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde papatya şeklinde birleştirin.
  • Bir kürdan yardımıyla üstlerine hafifçe bastırarak şekil verin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üstleri hafifçe kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Ilıklaştıktan sonra servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025