Papatya Kurabiye Tarifi
Papatya Kurabiye tarifi: Papatya Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Papatya Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Papatya Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un (3. bardak ile 2 parmak az un eklenecek)
Papatya Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kap içerisinde, kakao hariç tüm malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ilave edin. Kullanacağınız un miktarı değişiklik gösterebilir.
- Ele yapışmayana, yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru ikiye bölün ve bir yarısına kakao ilave edip güzelce yoğurun.
- Hazırladığınız iki ayrı renk hamurdan da fındık büyüklüğünde parçalar yapın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde papatya şeklinde birleştirin.
- Bir kürdan yardımıyla üstlerine hafifçe bastırarak şekil verin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üstleri hafifçe kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Ilıklaştıktan sonra servis edin.