Papatya Ekmek Tarifi
Papatya Ekmek tarifi: Papatya Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Papatya Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 dilim
Papatya Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı  ılık su
- 1 su bardağı  süt
- 1 paket  kuru maya (ya da 1/2 paket yaş maya)
- 1,5 tatlı kaşığı  toz şeker
- 1 tatlı kaşığı  tuz
- 1/2 çay bardağı  zeytinyağı
- 6 su bardağı  un
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı  sıvı yağ
- 1 çay kaşığı  çörek otu
- 1 çay kaşığı  susam
Papatya Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Karıştırma kabına su, süt, şeker ve mayayı ekleyip iyice karıştıralım.
- Ardından tuz ve sıvı yağını ekleyip karıştıralım. Daha sonra kontrollü bir şekilde unumuzu ilave edelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzun üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzdan eşit parçalar koparıp bezeler yapalım. Toplam 7 beze olacak.
- Bezeleri hafif aralık olacak şekilde kalıbımıza yerleştirelim ve 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalandıktan sonra üzerine sıvı yağ, susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Papatya Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Ekmeği fırından çıkarttıktan sonra üzerine çok hafif nemli bir bez örterek 3-5 dakika bekledikten sonra yemek için hazır.