Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Papatya Ekmek Tarifi

Papatya Ekmek

Papatya Ekmek Tarifi

Papatya Ekmek tarifi: Papatya Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Papatya Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Papatya Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kuru maya (ya da 1/2 paket yaş maya)
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 6 su bardağı un

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı susam

Papatya Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Karıştırma kabına su, süt, şeker ve mayayı ekleyip iyice karıştıralım.
  • Ardından tuz ve sıvı yağını ekleyip karıştıralım. Daha sonra kontrollü bir şekilde unumuzu ilave edelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzun üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurumuzdan eşit parçalar koparıp bezeler yapalım. Toplam 7 beze olacak.
  • Bezeleri hafif aralık olacak şekilde kalıbımıza yerleştirelim ve 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalandıktan sonra üzerine sıvı yağ, susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Papatya Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Ekmeği fırından çıkarttıktan sonra üzerine çok hafif nemli bir bez örterek 3-5 dakika bekledikten sonra yemek için hazır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025