Papagannis Mezesi Tarifi
Papagannis Mezesi tarifi: Papagannis Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Papagannis Mezesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Papagannis Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy patlıcan
- 200 gram yoğurt (süzme yoğurtla normal yoğurt arası bir kıv
- 4 yemek kaşığı ceviz içi
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Papagannis Mezesi tarifi nasıl yapılır?
- Papagannis hazırlamak için; çekirdeksiz kemer patlıcanları, bir şiş yardımıyla birkaç yerinden deldikten sonra ocak üzerinde ya da fırında közleyin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra közlenmiş patlıcanların kabuklarını bütün olarak ayıklayın.
- Közlenmiş patlıcanları keskin bir bıçak yardımıyla iri parçalar halinde kesin.
- Süzme yoğurtla normal yoğurt arasında bir kıvamda olan yoğurdu, bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Ceviz içlerini iri parçalar halinde fazla küçültmeden mutfak robotundan geçirin.
- Küçük parçalar halinde doğradığınız sarımsakları, tuz ilavesiyle havanda dövün.
- Közlenmiş patlıcanları; çırpılmış yoğurt, dövülmüş sarımsak ve ceviz içiyle karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
- Arzuya göre üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Papagannis Mezesi tarifinin püf noktası nedir?
Sarımsağı daha yoğun miktarda kullanmayın. Patlıcanların iyice közlenmiş ve köz tadını almış olması önemli.Dişe gelmesi için; ceviz içlerini, dikkatli bir şekilde ayıkladıktan sonra iri parçalar halinde çekin.Közlenmiş patlıcanların kabuklarını kolaylıkla soymak için; patlıcanları kısa bir süre kese kağıdı içinde bekletin. Terleyen patlıcan kabuklarını, kolaylıkla soyun.