Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Papagannis Mezesi Tarifi

Papagannis Mezesi

Papagannis Mezesi Tarifi

Papagannis Mezesi tarifi: Papagannis Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Papagannis Mezesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Papagannis Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 200 gram yoğurt (süzme yoğurtla normal yoğurt arası bir kıv
  • 4 yemek kaşığı ceviz içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Papagannis Mezesi tarifi nasıl yapılır?

  • Papagannis hazırlamak için; çekirdeksiz kemer patlıcanları, bir şiş yardımıyla birkaç yerinden deldikten sonra ocak üzerinde ya da fırında közleyin.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra közlenmiş patlıcanların kabuklarını bütün olarak ayıklayın.
  • Közlenmiş patlıcanları keskin bir bıçak yardımıyla iri parçalar halinde kesin.
  • Süzme yoğurtla normal yoğurt arasında bir kıvamda olan yoğurdu, bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Ceviz içlerini iri parçalar halinde fazla küçültmeden mutfak robotundan geçirin.
  • Küçük parçalar halinde doğradığınız sarımsakları, tuz ilavesiyle havanda dövün.
  • Közlenmiş patlıcanları; çırpılmış yoğurt, dövülmüş sarımsak ve ceviz içiyle karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
  • Arzuya göre üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Papagannis Mezesi tarifinin püf noktası nedir?

Sarımsağı daha yoğun miktarda kullanmayın. Patlıcanların iyice közlenmiş ve köz tadını almış olması önemli.Dişe gelmesi için; ceviz içlerini, dikkatli bir şekilde ayıkladıktan sonra iri parçalar halinde çekin.Közlenmiş patlıcanların kabuklarını kolaylıkla soymak için; patlıcanları kısa bir süre kese kağıdı içinde bekletin. Terleyen patlıcan kabuklarını, kolaylıkla soyun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025