Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Panzanella Tarifi

Panzanella

Panzanella Tarifi

Panzanella tarifi: Panzanella için gerekli malzemeler nelerdir? Panzanella nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Panzanella yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 somun bayat ekmek
  • 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 3 adet orta boy domates
  • 10 adet kalamata siyah zeytin
  • 1 adet orta boy kırmızı soğan
  • 1/2 demet fesleğen
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Panzanella tarifi nasıl yapılır?

  • Salatayı hazırlamak için; gerçekten bayatlamış bir adet somun ekmeği suda ıslatın. Fazla suyunu sıktıktan sonra küçük küpler halinde dilimleyin.
  • Ekmek küplerini derin bir kaseye alın. Küçük bir kasede çırptığınız sızma zeytinyağı, balsamik sirke, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ile ekmek parçalarını harmanlayın.
  • Domatesleri ekmek küpleri ile uyumlu olacak şekilde kesin. Kabuğunu soyduktan sonra ortadan ikiye kestiğiniz kırmızı soğanı ince ince kesin.
  • Bol suda yıkayıp, kuruladığınız fesleğenleri ellerinizle minik parçalara ayırın. Çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri dilimleyin.
  • Dilimlenmiş ve doğranmış olan tüm salata malzemesini ekmek küpleri ile karıştırdıktan sonra salatayı soğuk olarak servis edin. İyi bir öğlen yemeği ya da hafif bir akşam seçeneği olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Panzanella tarifinin püf noktası nedir?

Arzuya göre salatada mor, sarı ve kırmızı cherry domatesler kullanabilir, yeşillik olarak fesleğen yerine semizotu ekleyebilirsiniz.

Panzanella tarifi için servis önerisi

Vaktiniz varsa salatayı buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025