Pankek Tarifi
Pankek tarifi: Pankek için gerekli malzemeler nelerdir? Pankek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
6 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Pankek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata (Akçaağaç şurubu, bal vb.)
Pankek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtayla şekeri ve tuzu bir kaç dakika köpürtene kadar çırptıktan sonra içerisine oda ısısındaki süt ve unu da ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
- Bir yandan tereyağını eritip içerisine ilave ettikten sonra vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip 5 dakika bekletiyoruz.
- Üzeri bu beklemenin sonucunda kabarma yapacaktır, bir tur karıştırdıktan sonra 2 çorba kaşığı harçtan alıp önceden az bir yağ ile yağlanmış ve ısıtılmış tavaya döküp pişirmeye başlıyoruz.
- Tabana değen kısmın piştiğini üzeri göz göz olduğunda anlıyoruz.
- Diğer tarafını da çevirerek pişirmeye başlıyoruz. Pişirme işlemi yapılırken ocak kısık ateşten bir tık daha açık olmalıdır. Afiyet olsun.