Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pankek Tarifi

Pankek

Pankek Tarifi

Pankek tarifi: Pankek için gerekli malzemeler nelerdir? Pankek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pankek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çimdik tuz
  • 2 su bardağı (1 parmak fazla) un
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı (1 parmak fazla) şeker

Pankek tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpıyoruz. İyice çırpmak kıvam için oldukça önemli
  • Çırptığımız karışıma süt ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz.
  • Karışımız üzerine unu, kabartma tozunu, vanilini ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Daha kabarık bir pankek istiyorsak kabartma tozunu 2-3 adete çıkartabiliriz
  • Yoğunlaşan kıvama yağ ve biraz tuz ekleyip tekrardan çırpıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız ve az yağ sürdüğümüz tavamızda pankekleri pişirmeye başlıyoruz.
  • Daha sonra pişen pankekleri alıyoruz ve dilediğiniz gibi süsleyerek pankekler servis için hazır ediyoruz.

Pankek tarifinin püf noktası nedir?

Yumurta ve şekeri iyice çırpmakta fayda var. Ve eğer daha puf bir pankek istiyorsak kabartma tozunun miktarını arttırabiliriz. Ve pankekler aynı boyutta olsun istiyorsanız ortası boş bir kepçe gibi mutfak aletlerini kullanabilirsiniz :) Afiyet olsun. ❤️

Pankek tarifi için servis önerisi

Servis için pudra şekeri, bal, renkli meyveler çok yakışmaktadır. Kalorisini arttırmamak için meyveler ile tüketimini öneriyorum. :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025