Pandispanya Tarifi
Pandispanya tarifi: Pandispanya için gerekli malzemeler nelerdir? Pandispanya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Pandispanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Pandispanya tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları ve sıcak suyu mikserde yüksek devirde karıştırın.
- Yumurtalar köpürmeye başladığında azar azar şekeri ekleyerek yüksek devirde yaklaşık 8-10 dakika karıştırmaya devam edin.
- Yumurtalar tamamen kabarıp açık kremsi bir doku aldığında karıştırmaya son verebilirsiniz.
- Ayrı bir kasede un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp kabaran yumurtaya azar azar ekleyin.
- Bu sırada kesinlikle tel çırpıcı kullanmayın, sadece bir spatula yardımıyla karıştırma işlemini gerçekleştirin. Karıştırma işlemini alttan üste doğru dairesel hareketlerle yumrutaları söndürmeden yavaşça yapın.
- Kelepçeli kalıbınızın altına bir yağlı kağıt yerleştirin. İçine bir pasta çember yerleştirin. Hazırladığınız pandispanya harcını içerisine aktarın.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Pandispanyanın orta kısmı tamamen kabarıp, kızarınca pişmiş demektir. Çıkarıp soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra kesin.
- Kestikten sonra dilediğiniz pasta tarifine dönüştürebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık!
Pandispanya tarifi için servis önerisi
Arasına pastacı kreması, taze meyveler ilave ederek ve çikolatalı bir ganajla kaplayarak servis edebilirsiniz.