Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pandispanya Tarifi

Pandispanya

Pandispanya Tarifi

Pandispanya tarifi: Pandispanya için gerekli malzemeler nelerdir? Pandispanya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pandispanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Pandispanya tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları ve sıcak suyu mikserde yüksek devirde karıştırın.
  • Yumurtalar köpürmeye başladığında azar azar şekeri ekleyerek yüksek devirde yaklaşık 8-10 dakika karıştırmaya devam edin.
  • Yumurtalar tamamen kabarıp açık kremsi bir doku aldığında karıştırmaya son verebilirsiniz.
  • Ayrı bir kasede un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp kabaran yumurtaya azar azar ekleyin.
  • Bu sırada kesinlikle tel çırpıcı kullanmayın, sadece bir spatula yardımıyla karıştırma işlemini gerçekleştirin. Karıştırma işlemini alttan üste doğru dairesel hareketlerle yumrutaları söndürmeden yavaşça yapın.
  • Kelepçeli kalıbınızın altına bir yağlı kağıt yerleştirin. İçine bir pasta çember yerleştirin. Hazırladığınız pandispanya harcını içerisine aktarın.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Pandispanyanın orta kısmı tamamen kabarıp, kızarınca pişmiş demektir. Çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra kesin.
  • Kestikten sonra dilediğiniz pasta tarifine dönüştürebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık!

Pandispanya tarifi için servis önerisi

Arasına pastacı kreması, taze meyveler ilave ederek ve çikolatalı bir ganajla kaplayarak servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025