Pandispanya Tarifi
Pandispanya tarifi: Pandispanya için gerekli malzemeler nelerdir? Pandispanya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Pandispanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 2-3 yemek kaşığı su
- 4 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pandispanya tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpıyoruz. En az 7 dakika çırpınız. Ne kadar çok çırparsanız o kadar güzel kabarır.
- Ardından su ve elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip spatula yardımı veya mikserle çırpalım; hazırladığımız pandispanya hamurunu yağlı kağıt serili kalıbımıza dökelim.
- Önceden ısıtılmış 160-170 derecede 35-40 dakika arası pişirelim. Pişme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterilebilir.
- Pandispanya piştikten sonra soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra kullanıma hazırdır.
Pandispanya tarifinin püf noktası nedir?
İlk 20 dakika kesinlikle fırının kapağını açmamalıyız. Yumurtalar, kabartma tozu ve vanilya oda sıcaklığında olmalı.