Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pancarlı Tarte Tatin Tarifi

Pancarlı Tarte Tatin

Pancarlı Tarte Tatin Tarifi

Pancarlı Tarte Tatin tarifi: Pancarlı Tarte Tatin için gerekli malzemeler nelerdir? Pancarlı Tarte Tatin nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pancarlı Tarte Tatin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pancarları Pişirmek İçin:

  • 3 adet pancar
  • 3 diş sarımsak
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 3 dal taze kekik
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı

Tart İçin:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dal taze kekik
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yaprak milföy hamuru

Üzeri İçin:

  • 100 gram keçi peyniri
  • 1 dal taze kekik
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Pancarlı Tarte Tatin tarifi nasıl yapılır?

  • Yıkanmış pancarları tek tek büyük birer parça alüminyum folyo üzerine yerleştirin. Her bir pancarın yanına bir diş sarımsak, bir dal taze kekik, yarım çay kaşığı karabiber ve üstlerine zeytinyağı gezdirip folyo ile hava almayacak şekilde sıkıca sarın. Pancarları bir tepsiye yerleştirin ve 200 derecelik fırında yumuşayana kadar 45-60 dakika arasında pişirin.
  • Pancarları fırından çıkartın ve oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Pancarlar dinlenirken fırına girebilir orta boy bir tavada tereyağında piyaz doğranmış soğanı, bir diş ezilmiş sarımsak, taze kekik ve az miktar tuzla birlikte yumuşayana kadar pişirin. Son olarak şekeri de ekleyin ve rengi koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın.
  • Pancarları folyodan çıkardın tabanını ve tepesini kesip ardından elma dilim şeklinde parçalara ayırın.
  • Pancar dilimlerini sıkı sıkı olacak şekilde soğanların üzerine dizin.
  • İki uzun dikdörtgen yaprak milföyü ortadan hafifçe vurarak birleştirip büyük bir kare milföy yapın. Milföyü hafifçe unlayın ve tavaya göre merdane ile genişletin.
  • Pancarları tuz ve karabiber ile çeşnilendirin ve milföyü üzerine yerleştirip kenarlardan içeri doğru ittirin. hamurun üzerine bıçakla ufak delikler açın ve 200 derecelik fırında hamur kızarana kadar 20-30 dakika pişirin.
  • Hamur kızarınca fırından çıkartın ve tavayı dikkatlice büyük bir tabağa ters çevirin.
  • Tarte tatin oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine keçi peyniri, taze kekik yaprakları ve zeytinyağı ekleyip servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025