Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pancarlı Pirinç Pilavı Tarifi

Pancarlı Pirinç Pilavı

Pancarlı Pirinç Pilavı Tarifi

Pancarlı Pirinç Pilavı tarifi: Pancarlı Pirinç Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Pancarlı Pirinç Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pancarlı Pirinç Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet büyük boy pancar
  • 1 adet havuç
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 kase haşlanmış bezelye (az haşlanacak)
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pancarlı Pirinç Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Pancarlar küp şeklinde doğrayıp 3-4 bardak suyla haşlayın.
  • Sıcak suda bekleyen pirinçlerin suyunu süzüp tereyağında biraz kavurarak bezelye, nohut, küp doğranmış havuçları ve pancar suyunu döküp tuzunu ayarlayın.
  • Kısık ateşte pişirin. Suyunu çeken pilavın tencereyle kapak arasına temiz bir peçete sıkıştırıp dinlendirin. Zevkinize göre süsleme yaparak servis yapın.

Pancarlı Pirinç Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Pirinçleri sıcak suda 1 saat civarı ıslatalım ki bütün nişastasını bıraksın pilavımız tane tane olsun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025