Pancarlı Pirinç Pilavı Tarifi
Pancarlı Pirinç Pilavı tarifi: Pancarlı Pirinç Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Pancarlı Pirinç Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pancarlı Pirinç Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet büyük boy pancar
- 1 adet havuç
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 kase haşlanmış bezelye (az haşlanacak)
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pancarlı Pirinç Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Pancarlar küp şeklinde doğrayıp 3-4 bardak suyla haşlayın.
- Sıcak suda bekleyen pirinçlerin suyunu süzüp tereyağında biraz kavurarak bezelye, nohut, küp doğranmış havuçları ve pancar suyunu döküp tuzunu ayarlayın.
- Kısık ateşte pişirin. Suyunu çeken pilavın tencereyle kapak arasına temiz bir peçete sıkıştırıp dinlendirin. Zevkinize göre süsleme yaparak servis yapın.
Pancarlı Pirinç Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Pirinçleri sıcak suda 1 saat civarı ıslatalım ki bütün nişastasını bıraksın pilavımız tane tane olsun.