Pancarlı Makarna Tarifi
Pancarlı Makarna tarifi: Pancarlı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Pancarlı Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Pancarlı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 paket Spaghetti Makarna
- 1 su bardağı süt
- 1 adet pancar
- 1/2 demet dereotu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet sandviç ekmeği
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı toz zencefil
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pancarlı Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Pancarı küçük küçük doğrayın ve bir bardak su, 2 kaşık sıvı yağ, şeker ve tuz ile blenderdan geçirin. Karışımı süzün ve çıkan sıvıyı tavaya alarak orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
- Süzdükten sonra kalan pancar posasını ince bir şekilde yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın. Ekmeği de hafifçe yağlayıp tuzlayıp ufak parçalar halinde yağlı kağıt üzerine alın.
- Pancar posasını ve ekmeği 160 derecelik fırında kuruyana kadar pişirin. Ekmekler kızarınca dışarı alın ve soğutun. Pancarları baharatlayın ve hafifçe yağlayıp çıtır olana kadar tekrar fırınlayın.
- Sütü derin bir kapta kaynatın kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip kestirin. Kesilen sütü süzün ve hafifçe tuzlayıp süzgeçte bekletin.
- Dere otlarının yaprak kısımlarını ayıklayın, tuz ve sıvı yağ ile blenderden geçirip süzün. Posayı ve yağı ayrı kaplarda bekletin.
- Ekmekleri birer kaşık dereotu yağı ve posası ile robottan geçirin.
- Peynire, dereotu yağı ve posasından azar azar ekleyip krema kıvamına gelene kadar güzelce karıştırın.
- Makarnayı kaynar bol tuzlu suda dişe gelecek şekilde haşlayın.
- Makarnayı süzmeden bir maşa yardımıyla tavada ısıttığınız pancar sosun içerisine alın, fırınlanmış pancarları da ekleyin ve sosu iyice çekene dek kadar pişirin. İhtiyaç halinde makarna suyundan ekleyin.
- Makarnayı tabağa alın üzerine çıtır ekmek kırıntılarından serpin, krema haline gelen peyniri ve son olarak dereotu yağı gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!