Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pancarlı Makarna Tarifi

Pancarlı Makarna

Pancarlı Makarna Tarifi

Pancarlı Makarna tarifi: Pancarlı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Pancarlı Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pancarlı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 paket Spaghetti Makarna
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet pancar
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet sandviç ekmeği
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Pancarlı Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Pancarı küçük küçük doğrayın ve bir bardak su, 2 kaşık sıvı yağ, şeker ve tuz ile blenderdan geçirin. Karışımı süzün ve çıkan sıvıyı tavaya alarak orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
  • Süzdükten sonra kalan pancar posasını ince bir şekilde yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın. Ekmeği de hafifçe yağlayıp tuzlayıp ufak parçalar halinde yağlı kağıt üzerine alın.
  • Pancar posasını ve ekmeği 160 derecelik fırında kuruyana kadar pişirin. Ekmekler kızarınca dışarı alın ve soğutun. Pancarları baharatlayın ve hafifçe yağlayıp çıtır olana kadar tekrar fırınlayın.
  • Sütü derin bir kapta kaynatın kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip kestirin. Kesilen sütü süzün ve hafifçe tuzlayıp süzgeçte bekletin.
  • Dere otlarının yaprak kısımlarını ayıklayın, tuz ve sıvı yağ ile blenderden geçirip süzün. Posayı ve yağı ayrı kaplarda bekletin.
  • Ekmekleri birer kaşık dereotu yağı ve posası ile robottan geçirin.
  • Peynire, dereotu yağı ve posasından azar azar ekleyip krema kıvamına gelene kadar güzelce karıştırın.
  • Makarnayı kaynar bol tuzlu suda dişe gelecek şekilde haşlayın.
  • Makarnayı süzmeden bir maşa yardımıyla tavada ısıttığınız pancar sosun içerisine alın, fırınlanmış pancarları da ekleyin ve sosu iyice çekene dek kadar pişirin. İhtiyaç halinde makarna suyundan ekleyin.
  • Makarnayı tabağa alın üzerine çıtır ekmek kırıntılarından serpin, krema haline gelen peyniri ve son olarak dereotu yağı gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025