Pancarlı Lahana Turşusu Tarifi
Pancarlı Lahana Turşusu tarifi: Pancarlı Lahana Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Pancarlı Lahana Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz (5 kg.lik)
Pancarlı Lahana Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy lahana
- 1 adet kırmızı pancar
- 5 litre su
- 1 yemek kaşığı tuz
Pancarlı Lahana Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Dış yaprakları ayrılmış ve güzelce yıkanmış olan lahana büyük parçalara kesilir.
- 5 kglık kavanoza sıkı bir şekilde dizilir. Aralarına dilim dilim kesilmiş olan pancarlar yerleştirilir.
- Üzerine ölçü ile su konulur.
- Konulan su kavanozun içindeki malzemeleri dökmemeye dikkat ederek tencereye boşaltılır.
- Suyun içine her litre su için 1 çorba kaşığı tuz eklenir ve tuz eriyene kadar ister hafifçe ısıtarak, ister karıştırarak eritilir. Eğer su ısıtılmışsa soğuyana kadar bekletilir. Afiyet olsun.
Pancarlı Lahana Turşusu tarifinin püf noktası nedir?
Turşu sıcak bir ortamda beklerse çok daha kısa sürede tüketmeye hazır olur.