Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pancarlı Krep Tarifi

Pancarlı Krep

Pancarlı Krep Tarifi

Pancarlı Krep tarifi: Pancarlı Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Pancarlı Krep nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pancarlı Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet küçük boy pancar
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un (siyez, tam buğday unu kullanırsanız daha sağlıklı bir tercih yapmış olursunuz)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 tutam baharat karışımı (isteğe göre)

Pancarlı Krep tarifi nasıl yapılır?

  • Pancarı suda 15 dakika kadar haşlayalım.
  • Pancar soğuduktan sonra elimizle suyunu sıkalım.
  • Blender kabı içerisine suyunu sıktığımız pancarla birlikte tüm malzemeleri ekleyip, pancarlar homojen hale gelene kadar parçalama işlemine devam edelim.
  • Her bir krep için, eğer tavanız büyükse, 1 kepçe harç alıp az yağlı krep tavasında arkalı önlü pişirelim. Afiyet olsun.

Pancarlı Krep tarifinin püf noktası nedir?

Harç çok koyu kıvamlı olmamalı, eğer ununuz fazla kaçtıysa süt miktarını arttırabilirsiniz. Her bir krep sonrası tavaya az da olsa yağ koymanız, yapışmaması için önemli bir detaydır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025