Pancarlı Kek Tarifi
Pancarlı Kek tarifi: Pancarlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Pancarlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pancarlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı haşlanmış pancar
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1/4 su bardağı süt
Üzeri İçin:
- 1 paket toz krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
Pancarlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 165 dereceye ayarlayın.
- Pancarı haşlayın ve blender yardımıyla püre kıvamına getirin.
- Yumurta ve şekeri iyice çırparak kabartın.
- Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
- Çırparak kabarttığınız yumurtalı karışma 3 seferde unlu karışımı ekleyin.
- En son püre kıvamındaki pancarları ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
- 28 cm'lik ısıya dayanıklı cam kabınızı yağlayın ve unlayın.
- Kalıbınıza kek harcını dökün ve 30-35 dakika pişirin. 30. dakikada kürdan vasıtasıyla pişip pişmediğini kontrol edin ve fırından alın.
- İyice soğutun.
- Toz krem şantiyi soğuk sütle çırparak kabartın.
- Kekinizi fırından çıkartın ve porsiyonlayın. Kalıbın kenarlarından çıkan kek parçalarını blenderdan geçirerek kırıntı kıvamına getirin. Kekin üzerini krem şantiyle ve kek kırıntılarıyla süsleyin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Pancarlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Pancarları bir parça unlayarak kekinize homojen bir şekilde karışmasına yardımcı olabilirsiniz.
Pancarlı Kek tarifi için servis önerisi
Dilerseniz çileklerle süsleyerek kekinizin rengini güçlendirebilirsiniz.