Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pancarlı Karnabahar Turşusu Tarifi

Pancarlı Karnabahar Turşusu

Pancarlı Karnabahar Turşusu Tarifi

Pancarlı Karnabahar Turşusu tarifi: Pancarlı Karnabahar Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Pancarlı Karnabahar Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pancarlı Karnabahar Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet büyük boy karnabahar
  • 3 adet küçük boy pancar
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 9 diş sarımsak
  • 3/4 su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı deniz tuzu
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 2 su bardağı su

Pancarlı Karnabahar Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharları çiçeklerine ayırın ve iyice yıkayın.
  • Ardından tel bir süzgecin üzerine alın ve fazla suyundan arındırın.
  • Pancarın kabuklarını soyun. Orta kalınlıkta dilimler elde edecek biçimde doğrayın.
  • Sarımsakları soyun ve yuvarlak yuvarlak doğrayın.
  • Kavanozun içine önce pancarları yerleştirin. Ardından sarımsakların bir kısmını yerleştirin.
  • Karnabaharları da yerleştirin. Geriye kalan sarımsakları üzerine ekleyin.
  • Deniz tuzu ve limon tuzunu ekledikten sonra üzerine sirke ve tamamlamak için suyunu ilave edin.
  • Ağzını çok sıkı bir biçimde kapatıp, güneş almayan, kuru bir yerde muhafaza edin.
  • Yaklaşık 20 günün sonunda turşunuz hazır. Afiyet olsun.

Pancarlı Karnabahar Turşusu tarifinin püf noktası nedir?

Deniz tuzu yerine, kaya tuzu da kullanabilirsiniz. Üzüm sirkesi yerinde elma sirkesi de kullanma şansına sahipsiniz. Turşunuzu kurduktan sonra bozulma yaşamaktan korkuyorsanız üzerine 10 adet nohut, 1 adet dilimlenmiş limon ve 1/2 adet dilimlenmiş elma ilave ederek bu riski azaltabilir, lezzetine lezzet katabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025