Pancarlı Karalahana Çorbası Tarifi
Pancarlı Karalahana Çorbası tarifi: Pancarlı Karalahana Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Pancarlı Karalahana Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pancarlı Karalahana Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy  soğan
 - 1 yemek kaşığı  tereyağı
 - 2 yemek kaşığı  zeytinyağı
 - 1 adet orta boy  pancar
 - 1/2 yemek kaşığı  biber salçası
 - 1/2 yemek kaşığı  domates salçası
 - 1 kilogram  karalahana
 - 3 yemek kaşığı  kemik suyu
 - 1 yemek kaşığı  mısır unu
 - 1 su bardağı  meksika fasulyesi (haşlanmış)
 - 1 çay kaşığı  tuz
 - 2-3 su bardağı  sıcak su (göz kararı)
 
Pancarlı Karalahana Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak incecik doğranan karalahana haşlanır. (Karalahananın acı tadı geçsin diye bu işlem yapılır. Tadına baktığınızda hiç bir acılık yoksa haşladığınız sudan bir su bardağına yakın kullanın.)
 - Minik küpler halinde doğranan soğanlar, yağda 2-3 dakika çevrilir. Minik küpler halinde doğranan pancarlar eklenir ve 1 dakika sotelenir.
 - Ardından salçalar eklenir ve kaşığın tersi ile bastırılarak dağıtılır. Haşlanan karalahana eklenir.
 - İlikli kemik suyu ve haşlanan karalahananın suyu da eklenir. (Bu esnada tuzunu da damak tadımıza göre ilave edelim.)
 - Pancarlar ve karalahana yumuşayana kadar sıcak su eklemeleri yapılarak kısık ateşte, ağzı kapalı bir şekilde pişirilir. (Özellikle pancarlar kıtır kalmamalı.)
 - İyice yumuşayınca önceden haşlanmış kırmızı fasulyeler de eklenir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra çorbamızın suyundan 3-4 yemek kaşığı bir kaseye alınarak mısır unu açılır ve tekrar çorbanın içine eklenerek karıştırılır.
 - 2-3 dakika kadar kısık ateşte kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Afiyet olsun.