Pancarlı Karalahana Çorbası Tarifi
Pancarlı Karalahana Çorbası tarifi: Pancarlı Karalahana Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Pancarlı Karalahana Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pancarlı Karalahana Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy pancar
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kilogram karalahana
- 3 yemek kaşığı kemik suyu
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı meksika fasulyesi (haşlanmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 su bardağı sıcak su (göz kararı)
Pancarlı Karalahana Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak incecik doğranan karalahana haşlanır. (Karalahananın acı tadı geçsin diye bu işlem yapılır. Tadına baktığınızda hiç bir acılık yoksa haşladığınız sudan bir su bardağına yakın kullanın.)
- Minik küpler halinde doğranan soğanlar, yağda 2-3 dakika çevrilir. Minik küpler halinde doğranan pancarlar eklenir ve 1 dakika sotelenir.
- Ardından salçalar eklenir ve kaşığın tersi ile bastırılarak dağıtılır. Haşlanan karalahana eklenir.
- İlikli kemik suyu ve haşlanan karalahananın suyu da eklenir. (Bu esnada tuzunu da damak tadımıza göre ilave edelim.)
- Pancarlar ve karalahana yumuşayana kadar sıcak su eklemeleri yapılarak kısık ateşte, ağzı kapalı bir şekilde pişirilir. (Özellikle pancarlar kıtır kalmamalı.)
- İyice yumuşayınca önceden haşlanmış kırmızı fasulyeler de eklenir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra çorbamızın suyundan 3-4 yemek kaşığı bir kaseye alınarak mısır unu açılır ve tekrar çorbanın içine eklenerek karıştırılır.
- 2-3 dakika kadar kısık ateşte kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Afiyet olsun.